Altın Fiyatları Düşüşte

              Haftanın ilk günü altın fiyatlarındaki değişim yatırım yapanların gündeminde. Altın fiyatlarındaki düşüş piyasaları biraz hareketlendirse de geleceğe dönük olarak yatırım hedefleri gereğince altının daha fazla düşüp düşmeyeceği ise merak konusu oldu. Altın fiyatlarındaki bu hareketliliğim devamı gelecek mi yoksa bu seviyede seyir mi edecek birçok kişi merak ediyor. 

Altın Fiyatları Düşüşte


Çeyrek ve gram altının 1000 TL'nin üzerinde olması sebebiyle altın yatırımları eskisi kadar aktif değildi. 17 Ekim tarihinde şu an için gram altının fiyatı 984,63 TL, Çeyrek altının fiyatı  1.574,77 TL, Altın ons fiyatı ise 1.649,96 TL oldu. Cumhuriyet altını fiyatı ise 6.301,63 TL. Yarım altının fiyatı 3.140,97 TL, ziynet altın fiyatı 6.301,63 TL  oldu. Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanıyor. 

Çeyrek altın gerek yatırım, gerek takı, hediyelik eşya, ziynet eşyası olarak kullanılabilen bir altın çeşididir. Bu yüzden en merak edilen altın fiyatı da çeyrek altın olur. Altın fiyatları düştükçe insanlar biraz daha beklesek mi yoksa alsak mı diye tereddüte düşmüş vaziyetteler. Son zamanlardaki seyire göre altın fiyatlarında düşüşün devam edeceği bu nedenle biraz daha beklenebileceği de söylenenler arasında.