Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi? Kritik Tahmin

Altın fiyatları ile ilgili kritik bir açıklama geldi. Stratejist Cüneyt Paksoy, katıldığı bir programda altın fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu.

Altın Fiyatları Düşecek mi Yükselecek mi? Kritik Tahmin

Kritik faiz ve altın fiyatları tahmini.

24 TV adlı kanala konuk olan  Stratejist Cüneyt Paksoy ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Paksoy yaptığı açıklamada, faiz indirimi beklentisine ve altın fiyatları tahminine değindi. 

"Merkez Bankası bir indirimle daha yıla başlayabilir. 2020'de enflasyon 10'un altına düştüğü zaman Merkez buna göre hareket edecektir." diyerek sözlerine başlayan Peksoy,  15-20 gün önce tablonun çok farklı olduğunu , tablonun gittikçe değiştiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Önden yüklemeli faiz oranı sonrası piyasa yeni bir indirimi zor kabul ederdi ama an itibarıyla Merkez Bankasını tedirgin edecek durum kalmadı. Üstelik uluslararası piyasalarda Türkiye'yi ayrıştıran bir tablo var."

ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan dalgalanmayı ve önümüzdeki günlerde  altının yönünün ne olacağını değerlendiren Stratejist Cüneyt Paksoy, "Temel hikaye altının güvenli liman olmasıdır." dedi.

Paksoy sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Altın ikinci olarak emtia gömleği de giyebiliyor. Yani dünya piyasalarının yükselişinde diğer metalarla birlikte hareket edebiliyor. Son olarak tüm dünyada en çok tercih edilen defansif yatırım aracı altın oldu. Merkez bankaları alım yapıyor, fonlar alım yapıyor. opsiyon tarafında pozisyonlar yukarı yönlü... Bu açıdan altın hep yukarı yönlü olacak. Global ölçekte kriz çıkma ihtimallerine karşı Merkez Bankaları mutlaka altın tutmak isteyeceklerdir. Sadece ABD - İran gerginliğinin bir köpük oluşturdu ve bunun bir düzeltmesini görebiliriz. Gram altında 310'a kadar gittik, 295'e geri döndük. 275-285 gram altında alım bölgesidir. Hele 260'a düşerse önemli bir gelir potansiyeline sahip olur. "

Gram altın 293 TL seviyesinde seyrediyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA