Altın Fiyatları Çakıldı Sebebi Belli Oldu

Gram altın fiyatları dün aniden çakıldı. Altın yatırımcılarını endişeye düşüren düşüşün sebebi belli oldu.

Altın Fiyatları Çakıldı Sebebi Belli Oldu

Uzun süre yükseliş gösteren altın fiyatları, dün aniden düşüşle sert bir şekilde çakıldı. Son üç haftanın en düşük seviyesini gören altında düşüşün sebebi belli oldu.

1.185 liraya kadar çıkarak tarihi rekorunu gören gram altın fiyatları ons altınla paralel olarak geriledi ve yüzde 2,33 gerileyerek haftayı 1.127 liradan kapattı.

Gerekçe ABD’deki Veriler

ABD’de kritik öneme sahip olan tarım dışı istihdam artışının Ocak ayında yukarı yönlü sürpriz yapması altında fiyatları sarstı.

Beklentiler 188 binlik beklentiye karşılık istihdamın 517 bin artması Fed’in sıkı para politikası uygulama konusunda elini rahatlattı. Spot altın fiyatlarındaki günlük düşüş yüzde 2,5’i aşarken vadeli altın fiyatlarındaki düşüş yüzde 2.7’ye ulaştı.

Ons Altında Sert Düşüş

ABD’deki verilerin açıklanmasından önce ons altının fiyatı 1915 dolarken verilerin açıklanmasıyla beraber 1861 dolara kadar geriledi. Ons altında yaşanan bu düşüş son üç haftanın en düşük seviyesi oldu.

Gram Altın Çakıldı

Önceki gün 1.185 liraya kadar yükselen gram altın, veriler açıklanmadan önce 1.160 lira seviyesinde işlem görüyordu. Verilerin açıklanmasıyla beraber gram altın 1127 liraya geriledi.

Veri sonrasında dolar endeksinde yüzde 0,9’luk artış olurken ABD Hazine tahvili faizleri de yükseldi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /