Altın Fiyatları Artış Gösterince Herkes Gram Altına Yöneldi ! Fakat Riskler de Arttı

Altın fiyatlarının artmasının ardından en güvenilir liman olarak görülen altına yönelim artarken kuyumcular odasından uyarılar da art arda gelmeye başladı.

Altın Fiyatları Artış Gösterince Herkes Gram Altına Yöneldi ! Fakat Riskler de Arttı

Son günlerde değer katlayan altına yönelim de devam ediyor. Öyle ki bazı il ve ilçelerde gram altın bulmakta zorlanan vatandaşlar, döviz bürolarından altın almaya başladı. Kuyumcular Odası Başkanları ise döviz alım satımı yapan büroların altın satımı konusunda ehliyet sahibi olmadıklarını bu konuda vatandaşların güvenilir kuyumcuları tercih etmesi gerektiğini bildiriyor. Altın fiyatlarının artmasının ardından sahte altın tehlikesi de gündeme geldi. Döviz bürolarında gerçekleşen alışverişlerde sahte altın olabileceği bunu döviz bürosunun art niyetli olmasa dahi fark edemeyeceğini belirten kuyumcular, altın alım satımlarının internet ya da döviz büroları aracılığıyla değil, yetkili kuyumcular tarafından gerçekleşmesinin riski en aza indireceği uyarısında bulunuyor.

Geçtiğimiz ayın aynı döneminde 395 TL civarında işlem gören gram altın küresel piyasalardaki gelişmeler ve artan döviz fiyatlarının ardından yükseliş ivmesini hızlandırmış bugün gün içerisinde 491 lirayı da görerek en yüksek değeri görmüştü. An itibariyle gram altın 476 TL'den işlem görüyor.