‘Altın Fena Patlayacak’ Dedi ve Tarih Verdi

Gram altın bu hafta sert düştü. Altın yatırımcısı endişeye düşerken uzmanlardan kritik verilen sonrası açıklamalar geldi.

‘Altın Fena Patlayacak’ Dedi ve Tarih Verdi

Altın fiyatları sert düştü. Özellikle ons altın son bir yılın en düşük seviyelerini gördüğü geçen haftada gram altında 972 lira seviyelerine kadar geriledi. Tekrardan bir yükselişe geçen gram altın fiyatları 984 liraya kadar yükselmeyi başardı. Peki altında durum ne olacak. Ünlü ekonomist İslam Memiş ‘altın fena patlayacak’ dedi ve tarih verdi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının seyrine dair Odatv’ye değerlendirmelerde bulundu. Memiş, 'Altın fena patlayacak' diyerek tarih verdi.

ABD enflasyon verilerinin beklenenden fazla çıkmasıyla beraber Fed’in 75 baz puan faiz artışına kesin gözüyle bakılması sonrası dolar altın karşısında baskılama yapmaya başladı.

Son Alım İçin Ekim Ayı

Gram altında son alım fırsatı diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekim ayına işaret etti. Memiş açıklamasında “ABD'de enflasyonda beklentileri aşan veri, risk iştahında azalmaya, küresel borsa, emtia ve kripto paralar da sert düşüşe neden oldu. Piyasalara yüksek enflasyon darbesi geldi. Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puanlık jumbo artırım tekrar gündeme geldi. Dün yeni rallileri bekleyen piyasalar bugün yeni dipleri konuşur oldu. Son bir kez borsa, emtia ve kripto paraların baskılanacağını görebiliriz” dedi.

Bu yıl sonuna kadar altında yeni bir rekor beklediğini de belirten Memiş, “Ekim ayı itibariyle merkez bankaları sahadan çekilir, piyasa kendi hikayelerini yazar ve fiyatlar” diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /