Altın deyip geçmeyin, hepsi farklı kazandırıyor! Altının profesörü İslam Memiş konuştu; hangi altın yatırımının daha mantıklı olduğunu anlattı!

İslam Memiş, hangi altına yatırım yapmanın daha mantıklı olduğunu açıkladı. Peki çeyrek altın mı, gram altın mı, astar altın mı yoksa külçe altın mı almalı? İşte İslam Memiş’in açıklamaları…

Altın deyip geçmeyin, hepsi farklı kazandırıyor! Altının profesörü İslam Memiş konuştu; hangi altın yatırımının daha mantıklı olduğunu anlattı!

Altın ve para piyasalarında bir süredir devam eden hareketlilik, yatırımcının da kafasını karıştırmaya başladı. Özellikle yatırımlarını kendi çabalarıyla yapan küçük yatırımcı, yatırım yönünü ne tarafa çevireceği konusunda uzman isimlere kulak verirken; bu isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yeni açıklamalar geldi. Altın yatırımının detaylarını anlatan İslam Memiş, hangi altına yatırım yapmanın daha mantıklı olduğunu anlattı.

Altın deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan İslam Memiş, pek çok altın türü olması nedeniyle yatırımını hangi altına yapması gerektiğini merak edenlerin sorularını son açıklamasıyla yanıtladı. Altındaki kazancın ve beklentilerin yönüne ilişkin de çeşitli öngörülerde bulunan İslam Memiş, kendi yatırım tercihini de duyurdu. Peki çeyrek altın mı, gram altın mı, astar altın mı yoksa külçe altın mı almalı? İşte İslam Memiş’in açıklamaları…

“ALTIN ALIMI YAPACAK OLAN İNSANLARI ZARARA UĞRATIYOR”

Yeni bir video çeken İslam Memiş, videosunda, “Bugünlerde şu soru çok merak ediliyor: Özellikle hangi altın gruplarını satın almalıyım; çeyrek mi, cumhuriyet mi, has altın mı, külçe altın mı? Çünkü yoğun talep karşısında veya piyasalarda karmaşa olduğu zaman işçilikler koyuluyor bu da vatandaşı veya altın alımı yapacak olan insanları zarara uğratıyor” diye konuştu. Ardından açıklamalarını sürdüren İslam Memiş, işçilikli ve işçiliksiz altına ilişkin; “(Külçe altını göstererek) Genellikle işçiliksiz satılır ama yoğun talep sonrasında buna da işçilik konuldu. Ya da paket gram altınlar var. Bunlar da en pahalısı olan işçilikli olanlar” ifadelerini kullandı.

“BENİM TERCİH ETTİĞİM ÇEKİLİ ALTIN”

Videoda kendi tercih ettiği altın türünü de açıklayan İslam Memiş, “Benim tercih ettiğim grup astar altın dediğimiz çekili altın. Astar altının daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Bugünlerde çeyrek altınlarda 40 lira, 50 lira, Cumhuriyet altınında 100 lira 150 lira işçilikler var” ifadelerini kullandı. İşçiliğin yatırım maliyetini artırdığına dikkat çeken İslam Memiş, bu maliyetten korunmak için işçiliksiz altının alınmasını önerdi.