Altın biriktirenlerin dünyası başına yıkılacak! Aslında 0 TL'niz olabilir!

Altını olanlara uyarılar yapılırken binlerce liranızı anında kaybedebilirsiniz. Antalya ve Alanya'da altına yatırım yapanlar için ekonomist Aşkın açıklamalarda bulundu.

Altın biriktirenlerin dünyası başına yıkılacak! Aslında 0 TL'niz olabilir!

Ekonomist Mustafa Aşkın, altın yatırımcılarını makas farkından etkilenmeden yatırım yapmaları için altın fonlarına yönlendirdi. Aşkın, altın fonlarının gram altın ve çeyrek altın alımında yaşanan kayıpların önüne geçmek için ya da yatırımcılara fırat verilirken yatırım imkanı sunalacağı belirtildi.

Gram altın için 2.800 TL'yi göreceğine değinilirken Aşkın, gram altının önümüzdeki günlerde 2700-2800 TL seviyelerinde yükseleceği yönünde tahminler geldi. Yaz aylarıyla beraber ons altın fiyatlarında 2250-2300 dolar seviyelerine ulaşırken ekonomist yukarı yönlü etkileşim olacağının altını çizdi.
Aşkın, fiziki altın alımında ortaya çıkan makas farkının kayıplara neden olabileceğini ve yatırımcılar bu konu hakkında yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Yaşanabilecek fark üzerinden etkilenmemek adına altın yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların altın fonlarında değerlendirmelerde bulunabilecek.

borsa ve altın
BORSA VE FAİZLERDE SON DURUM
Aşkın, Borsa İstanbul endeksinde 8700-8750 puan aralığında yaşanan hareketlilikle beraber seçim sonrasında durumun daha olumlu devam edeceği öngörüldü. Merkez Bankası'nın faiz artışında değerlendirmeler yapılırken Aşkın, TL'sını değerlendirebileceğini  yerli ve yabancı yatırımcıların mevduat tahvil bonoya olan ilgilerde artış görüldü.