Altın biriktirenler dikkat kesilecek! Altının kaderini açıkladılar

Altın fiyatları yakın gelecekte nasıl gelişecek? Dünyaca ünlü uzmanlar herkesin başını ağrıtan altın soruları yanıtladı. Her zaman güvenli liman şeklinde görülen altının kaçınılmaz düşüşü ortaya çıkarken altın fiyatlarının düşmeye devam etmeyeceği de merak ediliyor.

Altın biriktirenler dikkat kesilecek! Altının kaderini açıkladılar

Altın fiyatlarının yakın gelecekte nasıl gelişeceği sorusuna dünyaca ünlü analistler peş peşe yanıtlar vermeye başladılar.

Bilindiği üzere altın, yüzyıllardır en güvenli yatırım aracı olarak kabul edilmiştir. Aslında bu durumun gelecekte çok fazla değişeceğini söyleyemeyiz. Peki altın fiyatları ne olacak, düşmeye devam edecek mi? İşte en çok merak edilen bu sorunun yanıtı..

Bildiğimiz gibi yakın zamana kadar altının rekorlar kırması bekleniyordu. Fakat, altın beklendiği gibi yükselmedi ve düşüş trendine girdi.

Bu duruma temel neden olarak ise Ortadoğu'daki gerginlik gösterildi. Özellikle İran'ın aniden İsrail'e saldıracağını açıklaması gerilimi artırdı ve altın fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu.

Altın biriktirenler dikkat kesilecek

İki ülke arasındaki gerilim bir miktar azaldı. Hatta gerilimin azalmasıyla birlikte altın fiyatları da düştü. Yakın vadede Ortadoğu'da gerilimi artıracak bir eylemin yaşanacağına dair bir beklenti yok. Bu da altın fiyatlarında ani yükselişlerin önlenmesi anlamına geliyor.

Ancak bugün altın fiyatları açısından oldukça önemli. ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Eğer bu beklendiği gibi gitmezse altının değeri daha fazla düşebilir. tüm olumsuz durumlara rağmen yıl sonuna kadar altının gramının 3.000 TL'yi aşacağı kesin.

Elbette bu aşamada döviz kurlarındaki artışı, enflasyonu ve benzeri değerleri de hesaba katmak gerekiyor. Uzmanlar bir süre sonra altın fiyatlarının artacağına dikkat çekiyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi tüm gözler bugün ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerine çevrilmiş durumda. Gelen verilere göre altının yönü pozitif veya negatif olarak belirlenecek.