Altın Alıp Satanlar Dikkat: Altın Makasındaki Yükseliş Dikkat Çekiyor!

Altın fiyatlarında son dönemlerde yaşanan hareketlilik sonrasında kuyumculardan beklenmedik fiyatlandırma yapıldı. Gram altın için istenen fark herkesi şarşırttı.

Altın Alıp Satanlar Dikkat: Altın Makasındaki Yükseliş Dikkat Çekiyor!

Altın piyasalarında yaşanan son gelişmeler herkes tarafından ilgiyle takip ediliyor. Gram altın fiyatlarının rekor seviyeye gelmesi, daha sonrasında sürekli inişli çıkışlı hareketler yaşanması piyasayı olumsuz etkilemiş durumda. Fiyatların sürekli oynaması nedeniyle bazı kuyumcular gram altın alış farkını inanılmaz seviyelere yükseltti.

Son dönemde altın fiyatlarının yükselmesi, pek çok yatırımcının ilgisini çekiyor. Bu süreçte, altın yatırımı yapanların yanı sıra, altın satışı yapan kuyumcular da harekete geçti. Bazı kuyumcular, altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilerek, özel fiyatlarla satışa başladılar.

Yapılacak Seçim Oldukça Önemli

Seçime son gün kala ülkemizdeki tüm piyasalarda belirsizlik yaşanmaya başladı. Seçimden sonra altın ve diğer yatırım araçlarının nasıl yönde değişeceğini tahmin etmeye çalışan vatandaşlar uzmanların tavsiyelerini dinlemeye başladı. Mevcut hükümetin politikaları nedeniyle bazı yatırım araçlarında baskılama devam ederken, seçimi muhalefet kazanması sonrasında Türkiye ekonomisi iyi veya kötü çok farklı noktalara gelebilir. Yapılacak seçim sonrasında belirlenen politikalarla birlikte piyasaların düzelmesi bekleniyor.

13 Mayıs Altın Fiyatları Ne?

Altın fiyatlarında her an değişim gözlemlenebiliyor. Fiyatların değişim göstermesiyle birlikte kuyumcular alış ve satış fiyatları arasındaki farkı giderek artırmaya başladı. Bazı kuyumcular tarafından yapılan bu uçurum nedeniyle vatandaşlar altın yatırımı yapmakta zorlanmaya başladı. Seçimin tamamlanmasıyla birlikte kuyumcularda görünen büyük makasın düşmesi bekleniyor.

Piyasalarda alış ve satış fiyatlarında çok fazla fark görülmese de çarşıdaki kuyumcular tarafından alınan fark herkesi şaşkına çevirmiş durumda. Altın almak veya bozdurmak isteyen kişiler görmüş olduğu uçurum sonrasında alım ve satım işlerinden vazgeçmeye başladı. Gram altın için bazı kuyumcularda 196 TL fark istenmeye başladı. İşte 13 Mayıs Cumartesi altın fiyatları;

Gram Altın

Alış: 1.265,35

Satış: 1.265,87

Çeyrek Altın

Alış: 2.372,00

Satış: 2.482,00

Yarım Altın

Alış: 4.758,00

Satış: 4.981,00

Cumhuriyet Altını

Alış: 9.487,00

Satış: 9.930,00