Altın Alınır mı? Dünyaca Ünlü Uzman Tahmin Yayımladı

Altın fiyatlarında yükselişin başlaması ile bitlikte yeni tahminler yayımlandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın kritik 470 TL seviyesini aşarken ons fiyatı 1880 doları geride bıraktı.

Altın Alınır mı? Dünyaca Ünlü Uzman Tahmin Yayımladı

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yeni tahmin.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Yapılan açıklamada fiyatlarda yükselişin başladığı ve yukarı yönlü yeni hedefin ne olduğuna yer verildi.

FAİZ KARARI VE KURS NEDENİYLE DÜŞTÜ

Dolar kurunda son günlerde yaşanan yükseliş nedeniyle düşen altın ons fiyatı, Merkez Bankası nın faiz arttırımına gitmesi ile yine düşüşe geçti ve son dönemlerin en düşük seviyesine kadar geriledi. 

Faiz kararı sonras ıdüşen altın fiyatlarında toparlanma başladı ve gram altın yeniden 470 TL seviyesini geride bıraktı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 474 TL seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 780 TL seviyesinde.

ONS FİYATINDA SON DURUM

Altında ons kaynaklı yaşanan düşüş sonrası fiyatlar dengelenmeye baladı ve altının ons fiyatında da yükseliş başladı. 1850 dolar seviyesine kadar gerileyen altının ons fiyatı , piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 1884 dolar seviyesini gördü. 

TAHMİN YAYIMLANDI

USB Global Wealth Management’ ın bölgesel baş yatırımcısı bir son dadkika açıklamasında bulundı. Yapılan açıklamada altın amanın zamanı olduğuna yer verilirken  yeni değerlendirmelere ve hedefe yer verildi.

Baş yatırım yetkilisi Kelvin Tay CNBC-E kanalına verdiği değerlendirme röportajında altın alma zamanı dedi. 

UBS Global Wealht Management firmasının baş yatırım yetkilisinin yaptığı değerlendirme de altın alma zamanı olduğunu savundu.

Kelvin Tay açıklamasında, “Altını beğeniyoruz, çünkü altın fiyatının yıl sonuna kadar 2 bin dolar/ons seviyesine ulaşması büyük olasılık” dedi ve altının ABD seçimleri ve COVID-19 salgınında istenmeyen gelişmelere karşı iyi bir hedge imkânı sunduğunu da açıkladı.

Altın fiyatlarında yaşanan zayıflığın yatırımcılara piyasaya girmeleri için çok iyi bir noktayı temsil ettiğini de iddia etti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA