Altın Alımında Önemli Değişiklik Yapıldı!

Altın alımında düzenlemeler yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamada 6 önemli değişiklik yapıldığı görüldü.

Altın Alımında Önemli Değişiklik Yapıldı!

Altın alımında düzenleme yapıldı.

Dün önemli bir karar yayımlandı ve Maliye Bakanlığı, altın ithalatında "güvenirlilik ve şeffaflığın" artırılması yönünde önemli kararlara imza attı. 

Alınan kararlara bakıldığında ithal altında , gümrükte verilmesi mecburi olan ayar raporunun Darphane tarafından düzenleneceğine yer verildi. Artık yolcular, yanlarında işlenmemiş altın getiremeyecek. Bir diğer değişiklik ise Borsa İstanbul listesinde bulunan rafinerilerde üretilmesi ve oranın mührünü , amblemini taşıması zorunlu kılınacak. Şeffaflık olması için de raporlar Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek. 

Bakanlık tarafından yayımlanan söz konusu tebliğ ile birlikte tüm standart işlenmemiş kıymetli maden sınıfında ithalat işlemleri için Bırsa İstanbul'da yayımlanan rafineriler listesine bakılacak. Getirilecek altınlarda bu rafinerilerin isimlerinin damgalarının olması gerekecek.

Geçen sene bir yolcu, beraberinde en fazla 5 kilo standart işlenmemiş altını getirebiliyordu. Yeni tebliğ ile birlikte bu değişti. Artık işlenmemiş altın getirilmeyecek. 

Söz konusu düzenleme ile altın ithalinde ayar raporu Darphane Genel Müdürlüğü tarafından verilecek.

Yolcular artık dışarıdan geldiğinde işlenmemiş altın getiremeyecek. Getirecekleri altınların Borsa İstanbul Rafi,neri Listesindeki şirketlerin mührünün taşıması gerekmektedir. Bunun için rafineriler ve aracı kurumlar 1 Temmuz 'a kadar uyumunu tamamlayacak. 

Bedelsiz ödeme durumu da sonlandırılırken Bankalarla mahsuplaşmada yetki Hazine'ye verildi. 

ALTIN NE KADAR?

Kapalı çarşıdan alınan son verilere baktığımızda gram altın 409 lira seviyesinde seyrediyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA