Altın Alacaklara Ucuz Altın Uyarısı: Dolandırılabilirsiniz

Altın alacak vatandaşlara önemli bir son dakika uyarısı geldi. İnternet üzerinden ucuz altın satışı yapıldığını hatırlatan Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal , dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti.

Altın Alacaklara Ucuz Altın Uyarısı: Dolandırılabilirsiniz

Altın alacaklara önemli uyarı.

Son dönemlerde rekor düzeylere kadar tırmanan altın fiyatları, yükselişini bugün de sürdürdü. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 480 TL'ye kadar geldi ve sabah saatlerinden bu yana 20 TL 'ye yakın değer kazandı. 

Altın alacak vatandaşlara da önemli bir uyarı geldi. Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal yaptığı son dakika açıklamasında elektronik ortamlar üzerinden alış veriş yapan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için dikkat edilmesi gerekenlere değindi.

UCUZ ALTIN

İnternet üzerinden bazı alış veriş sayfalarında ucuza altın satışı olduğunu söyleyen Bakal, "Tüketicinin karşısına çıkan cezbedici fiyatlar bazen hata yapmasına sebep olabiliyor. Tüketici bugün 469 lira olan gram altını internette 430 liraya görünce hemen almak istiyor. " dedi ve şu şekilde devam etti:

"Fakat ağırlığı, kalitesi, gerçekliği konusunda şüphe etmek gerekir. Çünkü ülkenin her yerinde fiyatı sabit olan bir ürünü daha ucuza almak böyle kolay olamaz. Derneğimiz ve yönetimimizin ortak çağrısı, güvenli e-alışveriş sitelerinin tercih edilmesi yönündedir. Bu sayede hem hızlı bir alışveriş gerçekleştirirsiniz hem de zarar etmemiş, kandırılmamış olursunuz."

ŞEFFAF KARGODA GÜVEN

Dolandırıcılık olaylarına değinen Bakal, "Siz işinizi dört dörtlük yapıyorsunuz fakat birileri tüketiciyi dolandırdığı için siz de mağdur oluyorsunuz. Birçok güvenilir e-alışveriş sitesi bu sebeple sahasında hizmet verirken zorlanıyor. Çözüm üretmek adına satılan ürünü şeffaf kargoyla gönderen firma sayısı arttı. Çünkü şeffaf kargo güven veriyor. Tüketici siparişini verdiği ürünü teslim almadan önce görerek bir nebze de olsa rahatlıyor. Alışveriş yaparken site adresinin tam doğru olduğuna bakın. Ödemelerde sanal kart kullanmaya çalışın. Sunucu sitenin güven damgasının bulunmasına ve alışveriş esnasında onay verilen sözleşmenin dikkatle okunmasına özen gösterin." dedi. 

İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞ VERİŞ ARTTI 

Korona nedeniyle son dönemlerde internet üzerinden alış verişin ciddi oranda arttığını söyleyen Bakal, "Tüketici gördüğü, beğendiği ürünün kendisine gelmesini bekliyor. e-alışverişte en büyük handikap bu. Görselini gördüğünüz ürünün size gelmemesi. Bu nedenle de güvenilir siteleri tercih etmek, e-alışverişte hayal kırıklığının önüne geçecektir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA