Altın Alacaklar Dikkat: Yeni Vergi Geldi

Altın alacakları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , altın alacakların kambiyo vergisi vereceği bildirildi. Peki kambiyo vergisi nedir? Kambiyo vergisi ne kadar? Altın fiyatları ne kadar? Gram altın anlık fiyatı nedir? İşte detaylar.

Altın Alacaklar Dikkat: Yeni Vergi Geldi

Son dakika haberi: Altın alımında yeni vergi.

Altın alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, altın alacakların yeni bir vergi vereceği bildirildi. Kambiyo adı verilen yeni verginin oranı binde 2 olarak açıklandı.

Altın alım-satımına yeni vergi düzenlemesi için açıklama geldi. Reuters 'in son dakika olarak aktardığı habere göre, bankalarda vadesiz veya yatırım hesabından yapılan altın ve gümüşün de aralarında bulunduğu kıymetli maden alımlarına binde 2 'lik kambiyo vergisi getirildiği bildirildi.

KAMBİYO NEDİR?

Kelime anlamı olarak kambiyo para birimleri ile ilgilidir. Kambiyo, "Para ya da para yerine geçen belgeler'in değiştirilmesi işlemidir. Para alım ve satımı ile ilgili işlemleri kapsar." demektir. 

Altın alımına getirilen yeni düzenleme sonrası 1000 TL 'lik altın alacaklar 2 TL 'lik kambiyo vergisi ödemesi yapacak.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altın fiyatları, son bir ay içindeki en ciddi düşüşünü yaşadı. Haftaya 390 TL seviyesinden başlayan gram altın , kısa süre içinde düşmeye başladı. Piyasalardan alınan bilgilere göre gram, hafta başından bu yana 13  TL 'lik değer kaybetti ve 377 TL seviyesine kadar geriledi. 

İşte altın fiyatlarında haftalık düşüş grafiği:

Altının gram fiyatı piyasalarda şu sıralar 377.82 TL seviyesinden işlem görüyor.  

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA