Altın Alacaklar Dikkat: Taksit Geliyor

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili yeni açıklama BDDK 'dan geldi. Yapılan açıklamada altın alımında artık taksit yapılacağına yer verildi.

Altın Alacaklar Dikkat: Taksit Geliyor

BDDK Başkanı Akben 'den altın ile ilgili önemli açıklama geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akben altın piyasası ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kuyumculukta işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit düzenlemesi yapacağız. Çeyrek altın, gram altın, külçe altın gibi ürünlerde taksit yapılamayacak."

Ağustos 2018'de yaptıkları düzenleme ile kuyumculuk sektöründe kredi kartlarına taksit imkanını kaldırdıklarını anımsatan Akben, kuyumculuk sektöründe yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

Mehmet Ali Akben, kuyumculuk sektöründe işleri canlandırmak adına işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit imkanı getireceklerini dile getirdi.

Çeyrek altın, gram altın, külçe altın gibi ürünlerde taksit yapılamayacağının altını çizen Akben, yeni düzenlemenin hem tüketiciler hem de sektör için faydalı olacağını sözlerine ekledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Sabah saatlerinde 226 TL seviyesine kadar düşen gram altın, 227 TL seviyesine yükseldi. Cumhuriyet ve çeyrek altın ile diğer altın türlerinde son fiyatlar şu şekilde;