Altın 1.000 TL’ye Koşuyor Piyasalarda Durum Ne

Rusya Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle durmak bilmeyen altın fiyatları, ABD ve Avrupa'nın yaptırım açıklamalarıyla daha da hız kazandı. Gram altın 1.000 TL’ye koşuyor.

Altın 1.000 TL’ye Koşuyor Piyasalarda Durum Ne

Geçtiğimiz günlerde 2078 dolar seviyesine çıkarak son 1,5 yılın rekorunu kıran ons altın fiyatları gerileme yaşamış 2 bin doların altına düşmüştü. Ancak Avrupa ve ABD’nin Rusya’ya yaptırım kararları sonucu tekrar yükselişe geçen altın fiyatları 2 binin üstünde.

Gram Altın 1.000 TL’ye Doğru Gidiyor

Piyasalarda 2 bin doların üstüne çıkan ons altın fiyatı saat 10.10 itibariyle 2.046 dolar seviyesinde seyrediyor. Gram altının fiyatı ise 960 lira seviyelerinde. Dün yaklaşık bu saatlerde 935 liradan işlem gören altın 25 lira değer kazandı.

Dolarda Durum Ne

Dolarda altın kadar ciddi bir yükseliş söz konusu olmasa da yükselme devam ediyor. Aynı saatlerde dolar 14,58’den işlem görüyor. Dolar geceyi 14,44 seviyelerinde kapatmıştı. Dün gün içersinde 14,60’lara kadar çıkmıştı.

Brent Petrol Fiyatı

ABD’nin başka ülkelerde petrol arayışına girmesi ve Rus petrolüne yasak gelmesi söylentileri petrol fiyatlarını ciddi anlamda etkiledi. Kapanışı 127 dolardan yapan brent petrol şuan 130 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, ‘’Rusya petrolünün engellenmesinin, küresel piyasalara sonuçları felaket olur’’ açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamaları yapan Novak brent petrolün varil fiyatlarının 300 doları görebileceğini iddia etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /