Akıllı Telefon Alacaklar Dikkat: 1000 TL İndirim Geliyor!

Cep telefonu alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre akıllı telefonlarda ciddi fiyat indirimi geleceği öğrenildi.

Akıllı Telefon Alacaklar Dikkat: 1000 TL İndirim Geliyor!

Cep telefonu fiyatları düşüyor.

Milliyet'ten Hanife Baş bugün kaleme aldığı yazısında cep telefonu fiyatlarının yakın zamanda düşmeye başlayacağını söyledi. Yatırım çağrılarının ardından Ziaomi, Oppo, Tecno Mobile şirketlerinin Türkiye'de üretim planlaması yapması, yakın zamanda üretim tesislerinin açılacak olması sonrası diğer telefon üreten şirketler de açıklama yaptı. Gelen son bilgilere göre dünya telefon üretici devi Samsung, Huawei, Honor, Vivo ve TCL adlı markalar da Türkiye'de üretim yapacak.

Bu markaların birçoğu Türkiye'de üretim tesisi açacağını açıklarken bazı şirketlerin var olan üretim tesislerinde üretimi artıracağı bildirildi. Bu yatırımlar ile birlikt ehem cep telefonu fiyatları düşecek hem de ekonomiye ciddi oranda katkı sağlanacak. Öte yandan binlerce kişi buralarda işe alınacak.

Oppo bu ay, Tecno Mobile ve Xiaomi de gelecek ay üretime başlıyor ve üretimle birlikte fiyatlarda ciddi oranda düşüş olacak.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, sektörün geçen yılı 10 milyon 500 bin adetlik satışla kapattığını belirterek, yerli üretim hamlesiyle beraber 2021 yılında 12 milyon adetlik satış ve sektörde yüzde 5'lik büyüme beklediklerini, üretimle birlikte telefon fiyatlarının düşüşe geçeceğini söyledi ve "Bu giriş seviyesi ürünlere tüketicilerin daha kolay ve uygun fiyata erişmesini sağlayacak. Vatandaşın alt ve orta segmentte ürün seçenekleri çoğalacak, rekabet ortamında bu durum fiyatlara da yansıyacak. Şu anda alt segmentte 2.500-3.000 TL bandı ürünler yoğunlukta. Yerli üretim sonrasında fiyat düşecek. 1.000-1.750 TL bandı ürünlerin yoğunluğu oluşacak" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-cep-telefonunda-fiyat-mujdesi-turkiyeden-hamle-6429344