Akbank'ın 0.79 Faizle Konut Kredisi Kampanyasına Yoğun İlgi Devam Ediyor

Akbank'ın, 'Kendi evinize taşınmak için krediniz Akbank'ta' sloganıyla başlattığı konut kredisi kampanyasına başvurular devam ediyor.

Akbank'ın 0.79 Faizle Konut Kredisi Kampanyasına Yoğun İlgi Devam Ediyor

Akbank'ın resmi sayfasından konut kredisi kampanyasına ilişkin yapılan resmi bilgilendirmede, uygun ödeme koşulları ve kişiye özel ödeme planlarıyla konut kredisi kampanyalarının detaylı bilgilerine şubelerden erişim sağlayabileceği kaydedilirken 120 ay vade ile 100 bin liraya kadar konut kredisi çeken bir vatandaşın aylık ödemesinin 0.92 faizle 1379 TL olacağı kaydedildi. 

Kamu  bankalarına oranla daha fazla görülen faiz oranlarının ileriki dönemlerde düşürülüp düşürülmeyeceği bilinmezken, sadece 12 aylık kredi kampanyasında faizlerin 0.79 oranında tutulduğu görülüyor. Akbank Konut kredisi kampanyasında yıllık maliyet, toplam geri ödeme tutarı, taksit tutarı, faiz oranı gibi oranları gösteren örnek tablo şu şekilde: 

Resmi açıklamada ayrıca kredi tahsis ücreti ile diğer detaylar da yer aldı. Buna göre kredi tahsis tutarının kredi tutarının binde 5 oranında olacağı, 188 TL taşınır taşınmaz rehin ücreti, 980 TL ekspertiz ücreti de alınacğaı kaydedildi.