Akaryakıta okkalı zam geliyor! O tarihten önce depoyu fulleyin!

Geçtiğimiz hafta içinde benzin, motorin ve LPG fiyatları birbiri ardına dalgalandı. Sektör temsilcileri ise bugün yeni zam haberini duyurdu. 30 Mart 2024 tarihine ait detayları ve akaryakıt fiyat listesini burada bulabilirsiniz.

Akaryakıta okkalı zam geliyor! O tarihten önce depoyu fulleyin!

Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki kademeli değişimi yakından takip ediyor. Geçtiğimiz hafta için benzin, motorin ve LPG fiyatları birbiri ardına dalgalandı. Akaryakıt fiyatları, Brent ham petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dolar kurundaki dalgalanmalar nedeniyle sıklıkla yükselip düşüyor. Son olarak Brent ham petrolündeki yükseliş eğilimi bize şu soruyu hatırlatıyor: Akaryakıt fiyatları artıyor mu?

Geçen hafta akaryakıt fiyatları çok hareketliydi, üç kez değişti. Bu kapsamda son dönemde benzinin fiyatına 1 lira 34 kuruş, motorinin fiyatına 1 lira 11 kuruş, otogazın litre fiyatına ise 48 kuruş zam geldi. Bu fiyat değişimlerinin ardından araç sahipleri benzin, motorin ve LPG litre fiyatlarının son durumunu merak etmeye başladı.

Gelen son bilgilere göre ham petrol fiyatları, ABD'deki sondaj kulelerinin sayısının azalması ve jeopolitik risklerin arz kaygılarını artırmasıyla haftaya yükselişle başladı. Bu gelişmeler sektör temsilcilerinin son dakika açıklamasına yol açtı. Bunun sonucunda da akaryakıt fiyatlarının artması bekleniyor.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da son dakika akaryakıt fiyatlarından son durum ne? İşte 30 Mart 2024 itibarıyla illere göre benzin, motorin ve LPG litre fiyatları..

Akaryakıta okkalı zam geliyor

İstanbul, İzmir, Ankara 26 Mart 2024 Akaryakıt Fiyat Listesi

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin litre satış fiyatı: 43,45 TL

Motorin litre satış fiyatı: 42,02 TL

LPG litre satış fiyatı: 22,47 TL

İstanbul, Anadolu Yakası

Benzin litre satış fiyatı: 43,36 TL

Motorin litre satış fiyatı: 41,95 TL

LPG litre satış fiyatı: 21,93 TL

Ankara

Benzin litre satış fiyatı: 44,21 TL

Motorin litre satış fiyatı: 42,85 TL

LPG litre satış fiyatı: 22,37 TL

İzmir

Benzin litre satış fiyatı: 44,41 TL

Motorin litre satış fiyatı: 43,06 TL

LPG litre satış fiyatı: 22,01 TL