Akaryakıta Büyük İndirim Bekleniyor-Brent Petrol Çakıldı

Dünya piyasasında brent petrol fiyatı bugün yüzde 15 'lik bir değer kaybı yaşadı. 1999 yılından bu yana en düşük seviyesine gerileyen brent petrol 16 dolar seviyesinde seyrediyor. Peki bu düşüş neden kaynaklanıyor?

Akaryakıta Büyük İndirim Bekleniyor-Brent Petrol Çakıldı

Brent petrol fiyatı çakıldı.

Son dakika haberi: Uluslararası piyasalarda son günlerin en hareketlisi petrol oldu. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre brent petrol son 21 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. güne yüzde 15 'lik düşüşle başlayan brent petrol 16,38 dolar seviyesine kadar geriledi. 

NEDEN DÜŞÜYOR?

Vuhan 2dan ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs pandemisi, sosyal dolaşımı en aza indirdi. Tüm dünyada vatandaşlar evlerindne çıkmıyor ve akaryakıt harcayacakları aletleri kullanmıyor. Bu da petrole olan arzı oldukça düşürdü. Piyasada kalan istenmeyen petrolün depolama kapasitelerini zorlayacağına ilişkin endişeler yoğun satışları tetikledi. OPEC + koalisyonunun enerji bakanları Salı günü fiyatlardaki sert düşüşü görüşmek üzere önceden programlanmamış bir telekonferans gerçekleştirdi. Ancak kapanış açıklaması, bakanların yeni politika tedbirleri konusunda anlaşmaya varamadığını işaret etti.

AKARYAKITA YENİ İNDİRİMLER GELMESİ BEKLENİYOR

Petrolde son günlerde yüzde 30 'lara yaklaşan düşüş sonrası Türkiye 'de akaryakıta indirimler gelmesi bekleniyor. Dün gelen 6 kuruşluk benzin indirimi sonrası bugünlerde yeni indirimler uygulanması bekleniyor.