" Akaryakıt, yedek parça, yol geçiş, köprü geçiş, lastik fiyatları, Elektriğe ve Gıdaya Her Gelen Zam Şoförlerin Mağduriyetini Katlıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamyoncu, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve servis taşımacılığı yapan esnafın sorunlarının günden güne arttığını söyledi.

" Akaryakıt, yedek parça, yol geçiş, köprü geçiş, lastik fiyatları, Elektriğe ve Gıdaya Her Gelen Zam Şoförlerin  Mağduriyetini Katlıyor"

Akaryakıt, yedek parça, yol geçiş, köprü geçiş, lastik fiyatları, trafik cezalarıyla sorunları artan esnafın, KDV, sigorta, MTV, araç muayene bedelleri, elektrik ve gıda zamlarıyla mağdur olduğunu söyleyen CHP Niğde Milletvekili, şoför esnafının sorunlarının çözümüne ilişkin acil adım atılması gerektiğini söyledi.

CHP'li Gürer, "Kamyoncu, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve servis taşımacılığı yapan şoför esnafının sorunları artmaktadır; akaryakıt, yedek parça, yol geçiş, köprü geçiş, lastik fiyatları, trafik cezalarıyla yaşadıkları sorunlar katlamıştır. Genel olarak ödedikleri gelir vergisi, katma değer vergisi, sigortalar, motorlu taşıtlar vergisi, araç muayene bedelleri, K1, K2, C1, D1, D2 belge ücretleri, komisyon ücretleri, tamir ve bakım masraflarındaki artışlar bellerini bükmektedir; gelirleri daralmakta, giderleri artmaktadır. Elektriğe, gıdaya her gelen zam şoförleri de doğrudan etkilemektedir. Zor koşullarda çalışan şoför esnafının üye olduğu odalarla istişare sağlanarak sorunlarının giderilmesi iktidarın başlıca görevi olmalıdır çünkü gittiğimiz her yerde bizlere sorunlarını anlatıyorlar, gerçek anlamda mağduriyet yaşamaktadırlar." ifadelerini kullandı.