Akaryakıt İndirimi Ne Kadar Olacak? Benzin ve Motorinde Fiyat İndirimi ile Tarihi Belli Oldu

Akaryakıt ürünlerine yapılacak indirim dünden beri konuşuluyordu. OPEC 'te brent petrol için alınan indirim kararı sonrası benzin fiyatları çökmüştü. 8 dolarlık indirim sonrası açıklama geldi ve benzin ile motorin fiyatlarına yapılacak indirim tutarına yer verildi.

Akaryakıt İndirimi Ne Kadar Olacak? Benzin ve Motorinde Fiyat İndirimi ile Tarihi Belli Oldu

Son dakika : Benzin ve Motorin fiyatlarına gelecek indirim belli oldu.

OPEC 'te geçtiğimiz gün brent petrol fiyatına yapılan 8 dolarlık indirim sonrası indirim beklentisi başladı. Brent petrolde yaşanan yüzde 27 'lik indirim sonrası Türkiye 'de akaryakın ürünlerine yapılacak indirimler için ilk açıklama geldi.

RUSYA VE SUUDİ ARABİSTAN ANLAŞAMADI

Rusya ve Suudi Arabistan arasında yaşanan anlaşmazlığı nedeniyle petrol fiyatlarının sert düşmesi ve brent petrol fiyatının 30 dolar seviyesine kadar gerilemesiyle iç piyasada akaryakıt ürünlerinde beklenen indirim haberi geldi.

RAKAM BELLİ OLDU

Uluslararası piyasada benzin ve motorinin ton fiyatının düşmesi sonrası Türkiye 'de akaryakıt ürünlerine gelecek indirimin detayları belli oldu. Yapılan son dakika açıklamasında benzinin litre fiyatında 61 kuruş, motorinde ise 56 kuruş indirim  yapılacağına yer verildi.

AKARYAKIT İNDİRİMİ NE ZAMAN?

Açıklamada benzine 61, motorine 56 kuruşluk indirimin 10 Mart 2020 'yi 11 Mart 2020 Çarşamba 'ya balayan gece yürürlüğe gireceğine yer verildi. 

Peki sizce benzin ve motoine gelen bu indirim makul mu? Daha mı fazla olmalıydı? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.