Akaryakıt İndirimi İçin Teklif 6 TL Birden Düşer

Benzin ve motorini 6 TL birden düşürecek teklif geldi. Peki hükümet kabul edecek mi, benzin ve motorinin fiyatı düşer mi?

Akaryakıt İndirimi İçin Teklif 6 TL Birden Düşer

Durmadan gelen akaryakıt zamlarından bunalan vatandaşlar, hükümetin olaya el atmasını ve bu konu hakkında bir çözüm yolu üretmesini istiyor. Benzin 25 lirayı aşarken motorine gelen son zamlardan sonra motorin fiyatları da 24 lirayı aştı. Kimileri çareyi arabasını park edip toplu taşıma ile işe gidip gelmekte ararken kimileri de yakıt fiyatlarıyla baş edemeyip aracını satıyor. Tam bu noktada hükümete benzin ve motorin fiyatlarını 6 TL düşürmek için bir teklif geldi.

Kabul Edilirse 6 TL Birden Düşer

KDV ve ÖTV ile yapılacak bir düzenleme ile akaryakıt fiyatlarının makul seviyeye çekilme ihtimali için CHP teklif sundu. CHP eşel mobil sistemini yeniden gündeme getirdi. CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur, devletin akaryakıt üzerindeki ÖTV'yi sıfırlayıp KDV'yi yüzde 1'e düşürmesi halinde benzin ve motorin fiyatlarının 6 lira civarında ucuzlayacağını söyledi. Akaryakıt fiyatlarının artması, piyasalarda en küçükten en büyüğüne kadar her şeyin fiyatının artması demek olduğunu belirten Güzelmansur, ‘’Halkını rahatlatmak için başta Almanya olmak üzere birçok ülke akaryakıttaki vergiyi kaldırdı. Hükümet de halk için vergiden vazgeçerse çiftçi tarlasına döner. Taksici, dolmuşçu, servisçi, esnaf zarardan kurtulur’’ dedi.

Eşel Mobil Sistemi Uygulanabilir Mi?

Eşel mobil sistemi aslında yabancı olmadığımız bir sistem. Hükümet geçen yıl bu uygulamayı kullanmış ve akaryakıt fiyatlarını makul seviyede tutmuştu. Ancak 2021’in sonunda ÖTV’deki sıfırlama bittiği için Ocak 2022’de ÖTV benzin ve motorin fiyatlarına yansımıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /