AK Partili İsimden Asgari Ücret Hesabı: Günde 3 Öğün Çay Simit Yerseniz..

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretlilerin tepkisini çeken son dakika açıklaması yaptı. İşte Akbaşoğlu 'nun asgari ücret hesabı.

AK Partili İsimden Asgari Ücret Hesabı: Günde 3 Öğün Çay Simit Yerseniz..

AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu 'ndan asgari ücret açıklaması.

Düzenlenen bir programda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu , asgari ücret üzerinden bir hesaplama yaptı ve bir asgari ücretlinin 1120 TL 'sinin cebinde kalabileceğini söyledi.

Çankırı’da bir çayın 1 TL, simit fiyatının da 1 TL olduğunu söyleyen Akbaşoğlu , asgari ücretle geçim hesabını şu şekilde yaptı:

“5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. Ak Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, 2 iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. Bir çay bir simit iki lira. Beş kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira ne yapar; demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü?”

Akbaşoğlu daha sonra da dinleyicilerden birine dediklerini tekrarlayıp “Soruyorum matematik yaptık muhterem, şöyle kalk bakayım ayağa” dedi.

 İşte tepki çeken o açıklama >>