AK Parti'den Memur, Emekli ve Asgari Ücret Zammı Konusunda Önemli Açıklama

AK Parti Grup başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu emekli, memur ve asgari ücret zammı ve gündemdeki konular hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

AK Parti'den Memur, Emekli ve Asgari Ücret Zammı Konusunda Önemli Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, son dakika açıklamasında memur, emekli ve asgari ücret zammı konularına değindi. Akbaşoğlu, canlı yayında yaptığı açıklamada önemli detayları paylaştı. İşte açıklamadan öne çıkan noktalar:

"22 bin TL net en düşük memur maaşı hedefimize ilişkin daha önce bir açıklama yapmıştık. Temmuz ayında zam süreci başlayacak. Hem asgari ücretle ilgili toplumun önemli kesimlerini, hem de memurlarımızı ve tüm emeklilerimizi SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kapsamında yer alan herkesi kapsayacak şekilde taahhütlerimizi yerine getirmeyi planlıyoruz.

Ayrıca, ev kadınlarının emekli olabilmesine olanak sağlayacak düzenlemeyi gerçekleştireceğiz ve genç çiftlere destek olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, vaatlerimizi en kısa sürede yerine getireceklerini ifade ederek anket sonuçlarını alt üst etmiştir.

Bu konuyla ilgili komisyonlar oluşturacak ve ilgili bakanlıklarla teknik anlamda işbirliği yaparak milletvekili arkadaşlarımızla birlikte kanun teklifini Meclis gündemine taşıyacağız. Hedefimiz, bu teklifi hızlı bir şekilde komisyondan geçirerek genel kurulda onaylatmaktır."