AK Parti'den KYK Borçları Açıklaması: İcra Takipleri Durduruldu

KYK borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada KYK borçları için gelen icra takiplerinin durdurulduğunu söyledi.

AK Parti'den KYK Borçları Açıklaması: İcra Takipleri Durduruldu

KYK Borçlarında icra takipleri Mart ayında durduruldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KYK borçları ile ilgili gelen bir soruya yanıt verdi. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, kredi borçlarına gelen icra takiplerine değindi. 

E HACİZLER GELDİ

KYK borcunu ödemeyen vatandaşların borçları vergi dairelerine gönderiliyor. Vergi dairesine gönderilen borçların ödenmemesi durumunda ise vatandaşlar hakkında e haciz başlaılıyor. E Haciz ile vatandaşların banka hesabındaki paralara tedbir konuldu. 

İCRA TAKİPLERİ DURDURULDU

Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Genel Kurul'da söz aldı ve gençlerin KYK borcu sorununa değindi. Taşçıer, Bakan Zehra Zümtür Selçuk'a yönelttiği soruda, "KYK borcunu ödeyemediği için 300 bin genç hakkında icra takibi varsa… Eğer söyleyeceğiniz bir söz varsa gelin, bunları yalanlayın isterseniz." dedi.

Bakan Selçuk bu soruya, "İlk, öncelikle KYK borçlarına dair, KYK borçlarının 22 Mart 2020’de icra takipleri durduruldu ve KYK borçları yapılandırılabiliyor." şeklinde yanıt verdi.  Mart 2020'den sonra KYK borcu nedeniyle kimseye icra takibi gelmediği bildirildi. KYK yapılandırma başvuru detayları için TIKLAYIN