Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Açıkladı: 2 Milyondan Fazla Haneye Tam Kapanma Nedeniyle 1100 TL Destek Verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, 17 Mayıs'a kadar devam edecek tam kapanma sürecinde 2 milyonu aşkın aileye 1100 TL pandemi yardımı verileceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Açıkladı: 2 Milyondan Fazla Haneye Tam Kapanma Nedeniyle 1100 TL Destek Verilecek

Tam kapanma sosyal yardım programı ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yanık, ilgili programa başvuruya gerek olmadığını 2 milyonun üzerinde haneye 1100 TL ödemenin hesaplara aktarılacağını söyledi. Yanık, "Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV’lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, destek ödemelerinin daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına aktarılacağını duyurdu. Hem banka hesap bilgisi olmayan hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri Ramazan Bayramına kadar konutlarına teslim şeklinde olacak.ayrıca aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen yaşlı ve engelli aylıklarının da Tam kapanma sosyal yardım programı ödemeleri ile birlikte yapılacağı aktarıldı.