Aile Bakanlığı'ndan 200 TL Elektrik Faturası Desteği (Başvurular Nereye Yapılacak?)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı , 100 Günlük icraat programı kapsamında 2828 sayılı Kanun kapsamında ödeme almayan fakat 3294 kapsamına giren kişilere 200 TL elektrik faturası desteğinde bulunacak.

Aile Bakanlığı'ndan 200 TL Elektrik Faturası Desteği  (Başvurular Nereye Yapılacak?)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük icraat programı kapsamında kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu evlere 200 liraya kadar elektrik faturası desteği verecek.  

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Elektrik Tüketim Desteği ile hak sahiplerinin konutlarına ait elektrik faturalarına destek olmak için kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 200 TL’ye kadar yardım yapılacak. Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ile de hak sahiplerine kesintisiz güç kaynağı sağlanabilecek. Yardımın başladığı ilk ay, tek sefere mahsus olmak üzere hak sahibi hanelerin cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçları da ödenecektir." demişti.

Başvurular il ve ilçelerdeki SYDV'ler üzerinden yapılacak. Başvuruda bulunacak kişilerin 3294 sayılı Kanun Kapsamında muhtaç durumda olduğunun tespiti 2828 sayılı kanun kapsamında da evde yardım almıyor olması gerekiyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA