Aiexpress ve Alibaba'dan Gelen Ürünlere Vergi Geliyor

Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı son dakika açıklamasında Alibaba ve Aliexpress 'ten gelen ürünlere vergi konulacağına yer verildi.

Aiexpress ve Alibaba'dan Gelen Ürünlere Vergi Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın düzenlediği Vergi Konseyi 134. Genel Kurulu'na katılan Berat Albayrak 'tan yeni vergi açıklaması.

Berat Albayrak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kendi yerli ekonomimizi desteklemek ve adımlar atmak zorundayız. Geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, gece 11-12'den 1-2'ye kadar toplantı yaptık. 26 milyon adet posta bir ülkeden geliyor. Posta dediğimiz mektup; 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyor. 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyorsa; herhalde o ülkeden gelen yazışmalardır. 26 milyon tane bir yıl içerisinde o ülkeden mektup gelmesi demek; Türkiye'de o kadar o dili konuşan yoktur herhalde düşüncesini bende oluşturdu. Nasıl yazışmışlar? Şunları bir inceleyelim dedim. Dün ilk görüntüleri attılar. Allah Allah o incecik zarflardan neler çıkıyor neler."

YENİ VERGİ GELİYOR

Yurt dışından alınan ve gümrüğe takılmayan ürünlerle ilgili çalışma yapacaklarını söyleyen Albayrak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Vergi nerede? Yok. Ee aynısını Türkiye'de üreten üreticim vergi ödüyor, dükkan kirası ödüyor, SGK primi ödüyor. Hop oradan zarf içerisinde geliyor, vergi yok, yasallık yok. Tüm dünyayı tehdit eden ticaretteki bu durumları da göz önünde bulunduracak bir şekilde bu yıl içerisinde çok güçlü refleksler vereceğiz." diye konuştu.

ALİBABA VE ALİEXPRESS

Çin merkezli e-ticaret sitesi Alibaba ve Aliexpress, Türk tüketicilerin sıklıkla tercih ettiği alışveriş siteleri. Teknoloji ve takıların Türkiye'ye oranla ucuz satıldığı bu sitelerden alınan ürünler, ortalama 15-20 gün içerisinde alıcının eline ulaşıyor. Ürünler, çoğunlukla sarı veya beyaz renkli küçük zarflar içerisinde ulaştırılıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA