Ahmet Erdem: İşe Yerleştirme Sayımız 50 Kat Arttı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Avrupa ve Amerikada gönüllü çalışma olarak yaygın şekilde uygulanan Sosyal Çalışma Programının bu yazdan itibaren başlayacağını söyledi.

Ahmet Erdem: İşe Yerleştirme Sayımız 50 Kat Arttı

Erdem, 'Programa katılınan günler için asgari ücret düzeyinde ödeme ve emekliliğe etki edecek bir başlangıç olacak şekilde sigortaları da yatıracağız. Genç işgücü artışında dünyada açık ara lideriz' dedi.  

Gazi Üniversitesi Kariyer Günleri kapsamında İŞKUR öğrenci istihdamına katkı sağlamak maksadıyla hayata geçirilen İŞKUR Artı Himzet Noktası açılışına katılan Erdem, burada istihdam projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Erdem, nitelikli istihdamın artması konusunun bakanlığın öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, "Bu kapsamda ülkemizde nitelikli istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarımızı yurdun dört bir köşesinde sürdürüyoruz. İstihdam seferberliğimizin önemli bileşenlerinden biri de hiç kuşkusuz üniversite öğrencilerimiz ve mezunlarımızdır. Bu çerçevede siz sevgili öğrencilerimizin kariyer planlamanızda en büyük destekçiniz olmaya devam ediyoruz. Eğitimden iş hayatına en hızlı ve kalıcı bir şekilde geçişinizi destekliyoruz. İŞKUR ile bu sene üniversitelerimiz, kamu kurumlarımız ve işverenlerimiz işbirliğinde sahaya indik ve İŞKUR Kampüs'te etkinliklerimizi gerçekleştirdik. 81 ilimizde düzenlediğimiz 137 etkinlikle üniversitelerimizde eğitimden iş hayatına geçişi destekleyici bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri yürüttük. Gençlerimizin her daim yanında var olabilmek ve işgücü piyasası ile daha hızlı buluşturabilmek adına üniversitelerimizde irtibat noktaları kuruyoruz." dedi.

Genç işgücündeki artışa ve İŞKUR'un son yıllardaki çalışmalarına dikkat çeken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, "Son 12 yılda genç istihdam sayısı G7 ülkeleri başta olmak üzere OECD ve AB'de düşüşe geçmiş iken ülkemiz aynı dönemde genç istihdamını artırmayı başardı. Bu kapsamda İŞKUR aracılığıyla 2002'de yalnızca 24 bin 482 kişi olan özel sektör işe yerleştirme sayımızı 2018 itibarıyla 50 kat artırarak 1 milyon 240 bin 308'e çıkardık. Bu sayının 435 binini kadınların, 430 binini gençlerin ve 210 binini üniversite mezunlarının oluşturması bizler için ayrı bir iftihar vesilesidir. İstihdamın artırılmasının yanı sıra işgücümüzün mesleki niteliklerini ve iş tecrübesini artırarak daha iyi şartlarda istihdamlarını destekliyoruz." şeklinde konuştu.