Ağbaba'dan Asgari Ücret Açıklaması : AB Ülkeleri Seviyesine...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'deki asgari ücretin AB ülkeleri seviyesine çekilmesi gerektiğini söyledi.

Ağbaba'dan Asgari Ücret Açıklaması : AB Ülkeleri Seviyesine...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin AB ülkelerine göre işçilerin aldıkları ücretler ve yaşam standartları konusunda oldukça geride olduğunu, iktidar partisinin, büyüyen bir ekonomi ve güçlü bir potansiyel konusunda kendisinden eminse asgari ücreti ve yaşam seviyelerini AB ülkeleri seviyesine çekmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye'deki asgari ücretli çalışanların yoksulluk ve açlık sınırı altında kaldığını, 1 Ocak'ta 1604 TL'ye çıkarılan asgari ücretin daha da artması gerektiğini söyledi.

Ağbaba, "İktidar, 16 yıldır sürekli dünya genelinde en çok büyüyen ve gelişen ekonomiye sahip olduğumuzu söylemeye devam etsin, ülkemizdeki alım gücü ile AB ülkelerindeki alım gücü arasında adeta uçurumlar bulunuyor.Asgari ücretler, Hollanda'da bin 430, Fransa'da bin 386, Almanya'da ise bin 102 avro civarındadır. Bu üç ülkenin asgari ücreti ortalama olarak Türkiye’deki asgari ücretimizin 5 katına denk gelmektedir. Yani Türk lirası ile karşılaştırıldığında AB genelinde ki ortalama ücret 4 bin liranın üzerindedir.

Yani sürekli 'büyümemizi kıskanıyorlar' dediğimiz AB ülkelerindeki asgari ücretler, ülkemiz deki asgari ücretin en az 5 katı seviyesinde. Sürekli olarak büyük ve güçlü ekonomi vurguları, istikrarlı büyüme söylemleri, ülkemizdeki asgari ücret oranı ve yaşam koşulları göz önüne alındığında gerçek dışı bir söylem olduğu açıktır. Ülkemiz, AB ülkelerine göre işçilerin aldıkları ücretler ve yaşam standartları noktasında oldukça geri noktadadır. Eğer ki iktidar, gerçekten büyüyen bir ekonomiye ve güçlü bir potansiyele sahip olduğumuzdan emin ise ülkede çalışanların ücretlerini ve yaşam seviyelerini AB ülkeleri seviyesine çekmesi gerekmektedir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA