Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı: Açlık Sınırı Asgari Ücretten 72 TL Fazla

Son dakika haberi: Türk İş tarafından yapılan son dakika açıklamasında Temmuz ayı açlık sınırının 2406 TL 'ye yükseldiğine yer verildi. Bu tutar asgari ücreti 72 TL geride bıraktı.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı: Açlık Sınırı Asgari Ücretten 72 TL Fazla

Yoksulluk sınırı açıldı.

Türk İş Konfederasyonu tarafından her ay açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı Temmuz ayı için de açıklandı. Sendika tarafındna yapılan açıklamada , dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2406 TL olduğuna yer verildi.

ASGARİ ÜCRETİ GERİDE BIRAKTI

Türk İş resmi internet adresi üzerinden yayımlanan açıklamada, "Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.406,46 TL." denildi. Bu tutar, 2334 TL olan asgari ücreti 72 TL geride bıraktı. 

İşte Türk İş Duyurusu:

 SEBZE-MEYVE FİYATLARI BİRAZ GERİLEYİNCE MUTFAK HARCAMASI AZALDI!..

 DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 2.406 TL, YOKSULLUK SINIRI 7.839 TL

 MUTFAK ENFLASYONU AYLIK YÜZDE 1,01 GERİLEDİ, YILLIK YÜZDE 15,96 ARTTI. 

 ASGARİ ÜCRET 2.324 TL, BİR ÇALIŞANIN AYLIK YAŞAM MALİYETİ TUTARI 2.919 TL…  

Mevsim koşullarına bağlı olarak yaş sebze ve meyve fiyatlarında bu ay görülen gerileme mutfak harcamasını olumlu etkiledi ve dört kişilik ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı günlük 80 kuruş azaldı.  

TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) çalışanların geçim şartlarını otuz üç yıldan bu yana aralıksız olarak her ay düzenli olarak yaptığı “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırması sonuçlarıyla ortaya koymaktadır. 

TÜRK-İŞ Araştırmasına göre 2020 Temmuz ayında; 

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.406,46 TL,  
Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7.838,62 TL,
Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2.919,00 TL oldu.  

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA