ABD Yaptırımları Kaldırdı: Dolar'da Flaş Düşüş (İşte Döviz ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: ABD , Brunson 'un tutuklanması sonrası Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül hakkında yaptırım kararı almıştı. Edinilen son dakika bilgilerine göre bu yaptırım kararları kaldırıldı.

ABD Yaptırımları Kaldırdı: Dolar'da Flaş Düşüş (İşte Döviz ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Reuters Haber  Ajansı, son dakika olarak geçtiği haberinde, ABD Hazine Bakanlığı'nın iki Türk Bakanı hakkında verdiği yaptırım kararını kaldırdığını iddia etti.

Türkiye ile ABD arasında yaşanan Brunson krizinde art arda sert açıklamalar gelmiş ve ABD İçişleri Bakanımız ile Adalet Bakanımız hakkında yaptırım kararı almıştı. Bu kararın ardından Türkiye de ABD 'li iki bakan hakkında yaptırım kararı almıştı. Türkiye'de karşılık olarak ABD Adalet ve İçişleri Bakanı'na yönelik yaptırım kararını kaldırdı.

BAKAN SOYLU İLE GÜL HAKKINDA YAPTIRIMLAR YAPILMIŞTI

ABD Hazine Bakanlığı'na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) ABD Başkanı Donald Trump tarafından verilen talimatla Amerikalı din adamı Pastör Andrew Brunson 'ın tutuklanmasında kilit rol oynadıklarını gerekçe göstererek Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı almıştı.

ABD Hazine Bakanlığ ı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Soylu ve Gül, Brunson'ın gözaltına alınması ve tutuklanmasının organize edilmesinin sorumluları olarak tanımlanmıştı.

Reuters ise son dakika olarak verdiği haberinde yaptırımların kaldırıldığını duyurdu.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar kuru ise yaptırımların kaldırılmasının ardından son 3 ayın en düşük seviyesine geldi. Serbest piyasadan edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5,45 seviyesine geldi. Euro ise 6,21 TL seviyesine kadar geldi.

Altın fiyatlarında ise son durum şu şekilde;

Ekonomi haberlerindne bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  |  Ankara