ABD Seçimleri Etkisi: Gram Çeyrek Altın Fiyatlarında Sert Yükseliş... İşte Altın Tahminleri Yorumları

Son dakika haberi: ABD Başkanlık seçimlerinde Biden'in seçilme ihtimalinin artması ile birlikte yükselişe başladı. Gram, ons ve çeyrek altın fiyatlarında son durum, altın fiyatları yorumları ve son bilgiler haberimizde.

ABD Seçimleri Etkisi: Gram Çeyrek Altın Fiyatlarında Sert Yükseliş... İşte Altın Tahminleri Yorumları

Gram altında yükseliş yeniden başladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimlerinde sona gelinirken gram ve ons altın fiyatında yükseliş başladı. Dün 510 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , Biden'in seçimi kazanacağı ihtimalinin güçlenmesinin ardından yükselişe geçti. Gram altında 11 TL'den fazla yükseliş görülürken altının ons fiyatında da yükseliş görüldü. Dün 1887 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı, Biden ihtimalinin artması ile birlikte 1911 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

GRAM ALTINDA 11 TL YÜKSELİŞ

Dün 510 TL 'ye kadar gerileyen gram altın , ABD seçimleri etkisi ile birlikte yükselişe geçti ve 521 TL seviyesine kadar yükseldi. 

ONS ALTINDA 24 DOLAR YÜKSELDİ

Altının ons fiyatında da yükseliş görüldü. Dün 1887 dolar seviyesinde olan ons, bugün 1911 dolara kadar geldi.

DÖVİZ KURU

Dolar kuru 8.47 TL seviyesinde.

Euro kuru 9.96 TL seviyesinde.

Sterlin 11.02 TL.

Gümüş: 6.6371 TL.

Platin: 241.1298 TL.

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Gram altında yaşanan yükseliş sonrası çeyrek altın 850 TL seviyesine kadar yükseldi.

22 AYAR BİLEZİK GRAM FİYATI NE KADAR?

22 ayar bilezik gram altış fiyatı 469,80  satış fiyatı ise  487,96 TL oldu.

ALTIN YORUMLARI

BMO Capital Markets türev metal piyasaları müdürü Tai Wong, “Piyasalar Biden’ın başkanlığına ve Senato’da Cumhuriyetçilerin çoğunluğunu korumasına hazırlanıyor, böylece önümüzdeki iki yıl boyunca etkili politika hamleleri görülmeyebilir. Büyük bir mali teşvik paketinin olmayacağı ihtimali de ABD Hazine tahvillerinde sert bir ralliye neden olurken altını kendi fiyat aralığının tam ortasında konumlandırdı.”

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya ise “Güvenli liman alımları tartışmalı seçim sonuçları, Senato’da kimin çoğunluk olacağı ve seçim sonrası toplumsal olayların çıkabileceği endişeleriyle birlikte devam ediyor.” 

Moya’ya göre altın seçim sonuçları ne olursa olsun destek bulmaya devam edecek.

“Bütün bu seçim tantanası geçtikten sonra altını sevmek zorunda kalacaksınız.”

“Bir mavi dalga senaryosu görmesek bile Fed faizlere birkaç yıl daha dokunmayacaktır. Yerel hükümetlerin salgında yaşanan artışla beraber daha fazla yardım ihtiyaçları doğrultusunda, Senato da daha fazla mali teşvik paketini geçirmek zorunda kalacaktır. Böylece Trump yönetiminde ticaret için geçecek dört zorlu yıl daha altının güvenli liman alımlarını artıracaktır.”

ABD SEÇİMLERİNDE SON DURUM

ABD seçim sonuçları hala belli olmadı. 270 delegeye ulaşan kazanacak. Son açıklanan verilere göre Biden 264, Trump 214 'e ulaştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA