ABD Piyasasında Tarihi Gün: Dolar Hızlı Yükseldi Altın Sert Düştü

Son dakika haberi: Altın fiyatları sert şekilde düşerken dolar kuru yükselişe geçti. Dolardaki yükseliş ve altın fiyatlarında yaşanan düşüşün nedeni açıklandı.

ABD Piyasasında Tarihi Gün: Dolar Hızlı Yükseldi Altın Sert Düştü

Son dakika : ABD piyasları 15 dakika tatil edildi.

Korona virüsün tüm dünyayı etkisi altına almasının ardından piyaslaarda olağanüstü hareketlilik yaşanıyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre ABD 'de tarihi bir gün yaşandığı ve piyasaların 15 dakika ertelendiği bildirildi. 

DOLAR SERT YÜKSELDİ

Piyasalardan alınan bilgilere göre dolar kuru bu gelişme sonrası yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 6,20 TL seviyesinde seyreden dolar kuru, piyasaların 15 dakika tatil edileceği beklentileri ile yükselişe geçti. Dolar kuru son dakikalardaki gelşimelerle birlikte 6.27 TL seviyesini gördü. 

İşte yükseliş grafiği:

ÖZGÜR DEMİRTAŞ 'TAN AÇIKLAMA

Özgür Demirtaş yaptığı ilk paylaşımında Az sonra Amerikan piyasası açılacak. Piyasa durdurulur diye tahmin ediyorum. Çöküş kötü. 15 dakika tatil edilir !" dedi. 

Bu paylaşımından dakikalar sonra bir paylaşım daha yapan Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "VE Amerikan piyasaları 15 dakika TATİL edildi. Tarihi günler yaşanıyor. Yüzde 7 düşerse 15 Dakika Duruluyor. Yüzde 13 düşerse bir 15 dakika daha !" dedi.

Ntv Temsilcisi Hüzeyin Günay konu ile ilgili yaptığı paylaşımda,  "ABD piyasaları 15 dakika tatil edildi. Tarihi günlere tanık oluyoruz.  Borsa yüzde 7 düşerse  15 dakika duruyor.  Hep halk mı düşünecek, biraz da zenginler düşünsün." dedi.

GRAM ALTIN ÇOK SERT DÜŞTÜ

Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 320 TL seviyesine kadar geriledi. Çeyrek altın 520 TL 'ye alınıp 525 TL 'ye satılıyor. 

Dolar kurunda yükseliş, altın fiyatlarında düşüş devam ediyor.