ABD'li Ünlü Banka Açıkladı: 2 Yıl İçinde Krize Hazırlıklı Olun !

ABD'li ünlü banka bir açıklama yaptı ve 2 sene içinde resesyon ihtimali ile birlikte krize karşı uyarıda bulundu. Çokuluslu bir ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada ekonomide yaşanabilecek durgun hali ile 2 yıl içinde bir kriz görülebileceğine yer verildi.

ABD'li Ünlü Banka Açıkladı: 2 Yıl İçinde Krize Hazırlıklı Olun !

Mart ayında açıklanan tüketici enflasyonun son 40 yılın rekorunu kırması sonrası FED'in parasal sıkılaşmaya gideceği, bu durumu arttıracak adımlar atacağı ve  piyasalarda resesyon beklentilerinin arttığını bildiren Goldman, Amerika'da önümüzdeki senekonomik durgunluk ihtimalinin yüzde 35 olduğunu söyledi ve bu konuda tedbirlerin alınması gerektiğine dair uyarıda bulunuldu.

Dünyaca ünlü çok uluslu bir finans şirketi olan Goldman Sachs tarafından yapılan analizde Merkez Bankası'nın bir resesyona neden olmadan yüksek enflasyonu bastırması, enflasyonu soğutması için yeterli parasal sıkıştırmayı yapmak gibi zorlu bir görevi olduğunu söyledi. Bankanın Başekonomisti Jan Hatzius'un imzası ile yayımlanan açıklamada Fed'in karşılaşacağı temel zorluğun iş imkanları ile işçiler arasında oluşacak boşluğu kapatmak ve işsizlik rakamlarında keskin bir artışa neden olmadan açık pozisyonları sürekli olarak azaltmak için yeterli şekilde finansal sıkılaştırmayı yaparak yüzde 2'lik enflasyon hedefi ile uyumlu şekilde ücretlerdeki artış hızını azaltması gerektiğine yer verildi.

Resessyon ihtimalinin ortalama oranın altında olduğu ve bunun kaçınılmaz olmadığını belirten Goldman, çünkü emek arzı ve dayanıklı tüketim malı fiyatlarındaki normalleşmelerin Fed'e yardım edeceğinin altı çizildi. Hatzius yayımladığı notta 10 gelişmiş ülkede yumuşak iniş yapan örnekler olduğunu da ifade etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

https://www.kamubulteni.com/images/upload/KAMUBULTENY_GOOGLE_PLAY.png https://www.kamubulteni.com/images/upload/KAMUBULTENY_GOOGLE_PLAY.png https://www.kamubulteni.com/images/upload/KAMUBULTENY_IOS.png https://www.kamubulteni.com/images/upload/KAMUBULTENY_IOS.png

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

https://www.kamubulteni.com/images/upload/instagram.png https://www.kamubulteni.com/images/upload/instagram.png / https://www.kamubulteni.com/images/upload/facebook.png https://www.kamubulteni.com/images/upload/facebook.png /