ABD ile Çin Görüştü Gram-Çeyrek Altın Hızlı Düştü

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD ile Çin arasındaki müzakereler altın fiyatlarını düşürdü. İşte detaylar.

ABD ile Çin Görüştü Gram-Çeyrek Altın Hızlı Düştü

Dolar ve gram-çeyrek altında düşüş.

Piyasalar haftaya hareketli başladı. Merkez Bankalarının faiz indirimleri sonrası yatay seyreden döviz kuru ile altın fiyatlarında düşüş bugün başladı.Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram ile çeyrek altın fiyatı son 2 ayın en düşük seviyesini gördü.

TİCARET GÖRÜŞMELERİ

ABD ile Çin arasında geçtiğimiz aylarda başlayan ticaret savaşları altın fiyatlarında yükselmenin nedeni oldu. 250 TL seviyelerinden 288 TL seviyelerine kadar çıkan gram altın fiyatı , Merkez Bankalarının faiz indirimi yapması ve ABD-Çin ticaret savaşının durması , ticaret savaşlarının sona ermesi için müzakerelerin başlaması sonrası düşüşe geçti. 

Amerikalı ve Çinli ticaret müzakerecileri Cumartesi günü telefon yoluyla yaptıkları görüşmede, ticaret anlaşmasının ilk safhasına ilişkin tarafların öne çıkan endişelerini gidermek için "yapıcı görüşmelerde" bulundu. 

Cumartesi günü yapılan bu görüşmenin piyasalara etkisi bugün gerçekleşti ve gram altında 3 TL 'lik bir kayıp görüldü. 

YATIRIMCILAR ALTINDAN UZAKLAŞIYOR

Yatırımcıların büyük çoğunluğu ABD – Çin ticaret anlaşması beklentilerinin artması ve Fed'in faiz indirimlerini durdurmasıyla birlikte altından uzaklaşıyor. Bu gelişmelere baktığımızda altın fiyatlarında kısa vadede düşüşün devam etmesi bekleniyor.

GRAM ALTIN 268 TL 'YE DÜŞTÜ

Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre sabah saatlerinde 271 TL seviyesinde olan gram altın 268 TL 'ye geriledi. 

Çeyrek altın kapalı çarşıda 433 TL'den alınıp 438 TL 'ye satışa sunuluyor.

DÖVİZ KURU DÜŞÜŞTE

Altın fiyatlarının yanı sıra dolar kurunda da düşüş yaşandı. Sabah saatlerinde 5,75 TL olan dolar 5,72 TL 'ye geriledi. Euro kuru ise 6,33 TL 'ye geriledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA