894 TL Taksitle Ev Sahibi Olacaklar! 100 Bin Sosyal Konut Projesi için Başvurular Başlıyor! TOKİ Başvuru Şartları Açıklandı

Dar gelirli aileler için sunulan TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvuru şartları netleşti. Projeyle birlikte 81 ilde inşaata başlayacak olan TOKİ, 100 bin sosyal konut başvurusunu açıkladı. TOKİ'nin 2+1, 3+1 sosyal konutlarına kimler başvuru yapacak, başvurular ne zaman başlayacak, TOKİ sosyal konut projesi taksitler kaç tl olacak? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası haberimizde.

894 TL Taksitle Ev Sahibi Olacaklar! 100 Bin Sosyal Konut Projesi için Başvurular Başlıyor! TOKİ Başvuru Şartları Açıklandı

894 TL Taksitle Ev Sahibi Olacaklar! 100 Bin Sosyal Konut Projesi için Başvurular Başlıyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 bin sosyal konut projesinin tanıtım toplantısına katılmış, en az 894 TL ile dar gelirli ailelere ev satın alma imkanı tanıyacak olan projeye dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kontrolüyle gerçekleşecek TOKİ 100 bin sosyal konut projesiyle İstanbul'da 10 bin, Ankara'da 4 bin, İzmir'de 3 bin 500 yeni konut inşası gerçekleşecek. Sosyal konutların illere göre dağılımına TOKİ'nin resmi sayfasından erişim sağlanabilecek. Peki TOKİ Sosyal Konut Projesine Kimler Başvuru yapabilecek? TOKİ tarafından aktarılan bilgilere göre 100 bin sosyal konut projesine başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor. 

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. Vatandaşı olmak,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde son 1 yıl boyunca ikamet ediyor olmak (3+1 konutlar hariç),

Daha önce TOKİ'den konut satın alınmamış olması,

Kendisi, eşi ve çocuklarının üzerine kayıtlı bağımsız konutların bulunmaması,

Hane halkı gelirinin İstanbul için 6 bin lira, diğer şehirler için 5 bin 500 liranın üzerinde olmaması,

25 yaşın üzerinde olunması

TOKİ 100 bin konut başvuruları 16 Aralık ile 15 Ocak 2019 tarihleri arasında alınacak. TOKİ resmi sayfasından şartlar, konut dağılımı ve daha fazla detaya erişim sağlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin sosyal konut projesi kapsamında aylık 890 TL ile vatandaşlara ev sahibi olma imkanının sağlanacağını duyurdu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aziz milletim, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Toplu Konut İdaremizce hayata geçirilecek 100 bin konut kampanyasının tanıtım ve imza töreni vesilesiyle sizlerle beraberiz. Sizleri bu anlamlı tören vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. 100 bin sosyal konut projesine öncülük eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile finansına destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığı'na şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Böylece 17 yıldır sürdürdüğümüz şehircilik hamlesine yeni bir altın halka eklemiş oluyoruz. 

Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla yüzde 80'i sosyal konut kapsamında 850 bin yeni konut inşaa ettik. Ayrıca 24 bin derslikli okullar, 40 bin yataklı hastaneler, 1000 ticari iş yeri, kamu kurumların hizmet binaları, stadyumlar , çok sayıda sosyal ve kültürel tesis TOKİ tarafından ülkemize kazandırıldı. Ülke genelindeki 96 millet bahçesi TOKİ tarafından inşaa ediliyor. 250 bin sosyal konut kampanyası çerçevesinde başlattığımız ilk 50 bin konut projesi büyük ilgi görmüştü. Biz de hem sayıyı arttırmaya hem de kampanyayı sürekli hale getirmeye karar verdik.

 Ülkemizin 81 vilayetinde 100 bin sosyal konutun daha inşaa sürecini başlatıyoruz. 2020 başı itibariyle temeli attıktan sonra 1 ila 1.5 yıl içinde konutları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Hedefimiz bundan sapma olmaması, vatandaşlarımızın zemin + 2 , zemin +3 bilemediniz zemin +4 olmak üzere bu binalara yerleşmeleri. Bunu sağlamak itibariyle hem depreme dayanıklı, hem de görünümü itibariyle mahalle kültürünü hakim kılmanın adımlarını atmış olacağız. %10 peşinatın ardından kalan tutarın tamamı için aylık 894 TL'den başlayan taksitler, 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlayacağız. 100 bin dar gelirli ailemizin kira öder gibi konut sahibi olmalarını temin edeceğiz. 2+1 brüt 75 ile 85 metre kare ile, 3+1 brüt 100 metre kare olarak projelendirilecek. 

Toplam yatırım bedeli 17 milyar 300 milyon lirayı buluyor. Bu kampanya ekonomik bakımdan değil, kültürel bakımdan da önemli. Meydan, çarşı, park, cami gibi diğer tüm özellikleriyle geleneksel mahalle kültürümüzü yaşatacak.

BAKAN ALBAYRAK TARİHLERİ GEÇTİĞİMİZ GÜN AÇIKLAMIŞTI

Bakan Albayrak, sosyal konut projesi için başvuruların 15 Aralık ile 15 Ocak 2019 tarihleri arasında alınacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın 20 yıl vadeyle kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak proje için başvurular 15 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihlerinde alınacak." dedi. 

Başvuru Tarihleri Açıklandı! 894 TL Taksitle Ev Sahibi Olacaklar!