81 Şehre Gönderildi - MEB'den Kadroya Geçen Taşeron İşçiler İçin Yeni Görev ve Ek Ödeme Yazısı

Taşerondan kadroya geçen işçileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. MEB tarafından 81 şehre gönderilen yazıda işçilere direksiyon sınavında görev verilmesi ve ek ödeme yapılması gerektiğinin altı çizildi. İşte o yazı.

81 Şehre Gönderildi - MEB'den Kadroya Geçen Taşeron İşçiler İçin Yeni Görev ve Ek Ödeme Yazısı

Kadro alan taşerona yeni görev ve ek ödeme yazısı.

Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan yüz binlerce taşeron işçi , Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınmıştı. Kadro sonrası işçiler maaş ve diğer özlük haklarında mağduriyet yaşadı. Yaşanan bu sorunlar ise hala çözüm bekliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna bir bir görüş yazısı yayımlandı. Yayımlanan yazıda , kadroya geçen 4/D statüsündeki işçilere döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun şekilde işçilere ek ödeme verilebileceği bildirildi. Taşeron şirketlerden kadroya geçen personeller de bu düzenlemeden faydalanabilecek. 

MEB tarafından yayımlanan resmi görüş yazısının ilgili kısımları şu şekilde:

Söz konusu yazıda, direksiyon dersi uygulama sınavında görev yapacak işçiler için şu ifadelere yer verildi:

"Sözleşmelerinde aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 4-B'li ve 4-D'li personele döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtilmektedir."

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından Mart ayında yayımlanan ve il müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda , sürücü belgesi alan vatandaşların katılmak zorunda olduğu direksiyon uygulama sınavında sözleşmeli personel ve taşerondan kadroya geçen personellere ilişklin karara yer verildi. 

Bu yazıya göre direksiyon dersi sonrası uygulama sınavında görev alacak işçiler için şu ifadelere yer verildi: 

"Sözleşmelerinde aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 4-B'li ve 4-D'li personele döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtilmektedir.

Diğer taraftan söz konusu personel 5510 sayılı İş Kanunu'na tabi olup aldıkları ücretlerin tamamı SGK primine tabidir. Bu nedenle de verilen bu tür görevlerde görev yapacakları günden bir gün önce SGK girişi yapılması mecburiyeti vardır.

Bu kapsamda, il milli eğitim müdürlüklerinin cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları ve sıkıntılar yaşanmaması için il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından son gün (Cuma günü) resen görev verilirken, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bulunan 4-B'li ve 4-D'li personel kapsamı dışındaki personele öncelik verilerek görevlendirmelerin yapılması hususunda," ifadelerine yer verilmiştir. Ancak bazı il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgi yazıyı gerekçe göstererek yukarıda belirtilen personele görev vermedikleri Bakanlığımıza ulaşan duyumlardan anlaşılmaktadır.

Yukarıda da açıklandığı üzere, 4-B'li ve 4-D'li personelin sistem üzerinden müracaatta bulunarak direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında görev almasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır."

Söz konusu yazı ile , işçilere görev vermeyen il milli eğitim müdürlükleri uyarıldı ve görev verilmesi gerektii bildirildi.

TÜM TAŞERON KAMU İŞÇİSİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMISI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN