81 Şehirde Başvurular Başladı: Devletten Gıda Yardımı

Gıda yardımları hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada, yardımlar için başvurunun Açık Kapı üzerinden başladığına yer verildi. Peki gıda yardımına kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir? Gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? Açık Kapı başvuru sayfasına nasıl gidilir? İşte detaylar ve gıda yardımı bilgileri.

81 Şehirde Başvurular Başladı: Devletten Gıda Yardımı

Devletten vatandaşlara gıda yardımı.

Dar gelirli vatandaşlara gıda yardımları yapılmaktadır. Her ay yapılan gıda yardımları için başvuru uyarsı geldi.

KORONA NEDENİYLE VATANDAŞLAR ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Ülke genelinde yüz binlerce kişi, koronavirüs nedeniyle işinden oldu ya da ücretsiz izne ayrıldı. Gelirleri odlukça düşen vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar ise , devlet tarafından verilen gıda yardımlarını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda, devlet tarafından verilen gıda yardımlarının başvuru detaylarına yer verdik.

KAPSAMI

Aile yardımları kapsamı altında verilen gıda yardımlar, Aile ,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından vatandaşlara ulaştırılmaktadır. Söz konusu yardım için kapsam özeti şu şekilde verildi:

"İhtiyaç sahibi ailelerin gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı olmak üzere ihtiyaç halinde yapılır."

18 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR

Gıda yardımına başvuru yapmak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranmaktadır.

GELİR ŞARTI

Gıda yardımı yapılacak ailede gelir şartı aranmaktadır. Ancak bu gelir şartı eve giren paranın kişi sayısına bölümüne göre hesaplanır. Gıda yardımından faydalanmak isteyen ailelerde aranan gelir şartı şu şekilde:

"Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olan haneler"

Örnek vermek gerekirse; Bir evin tek geliri 1 asgari ücret ise (2334 TL) ve evde 4 kişi yaşıyorsa bu aile , gıda yardımından faydalanabiliyor.

ÖDEME DÖNEMLERİ

Ödemeler Aile Bakanlığı koordinesinde verilir. Başta dini bayramlarda , Ramazan ayında olmak üzere ihtiyaç halinde gıda yardımları yapılır.  Gıda yardımları, ailenin maddi durumuna göre belirleniyor. 

BAŞVURU

Gıda yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların , ilçe kaymakamlıkları bünyesinde bulunan SYDV 'lere müracaat etmesi gerekiyor. Ancak korona nedeniyle başvurular Açık Kapı sistemi üzerinden ya da 144 numaraıs üzerinden yapılıyor. Açık kapı başvuru adımları için TIKLAYIN

İş ilanları art arda yayımlandı. Takip için TIKLAYIN

DEVLETTEN 1000 TL NAKDİ YARDIM

1000 TL nakit yardımı için TIKLAYIN

BANKALARDAN 10 BİN TL DÜŞÜK FAİZLİ 6 AY GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Bankalar , düşük faizli 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL kredi veriyor. Başvuru bilgileri için TIKLAYIN