81 ildeki emeklilere 15 Nisan sabahı duyuruldu! Tamamen ücretsiz oldu

Milyonlarca emekli için müjdeli haber duyurusu geldi. 81 ilde geçerli olurken emekliler bedava yararlanabilecek. İşte yeni düzenlemelerde neler olacağı ve emeklilerin nasıl yararlanacağına dair detaylar...

81 ildeki emeklilere 15 Nisan sabahı duyuruldu! Tamamen ücretsiz oldu

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve emekliklerin sağlık hizmetlerinde erişim kolaylaştırılırken artan yaşam maliyetleri karşısında yetersiz kaldığı görüldü. SGK bu sorun karşısında çözüme kavuşturmak amacıyla kapsamları genişletti. Fizik tedavi ve kaplıca tedavileri gibi maliyetli hizmetlerin yoğunlaşan girişimler üzerine aktif ve sağlıklı yaşam için olanak sunuldu.

EMEKLİLERE ÜCRETSİZ HİZMET
Kaplıca hizmetlerinden yararlanmak için emeklilerin yapması gerekenler araştırılmaya başlandı. Herhangi bir sağlık kurumundan alınacak sağlık kurulu raporu yeterli görülmektedir. En az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanları tarafından birebir verilmektedir.

sgkSGK tarafından yeni uygulamaya alınırken refakatçilerin yer aldığı tasarı düzenlendiç İleri yaşlı emeklilerin yanında bulunması gereken refakatçiler kaplıca hizmetlerinden ücret ödemeden faydalanabilir.

SÜRE 6 AY
Emeklilerin sağlık raporlarının incelenmesi üzerine 6 ay süreyle beraber kaplıca hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Tedavinin devam edip etmediğine dair rapor gerekmektedir.