81 İl´de İhtiyaç Sahiplerine 1474 TL Maaş ve Gıda Yardımı Geliyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından yapılan açıklamaya göre 81 ilde ihtiyaç sahipleri için nakit ve gıda yardımı yapılacağı belirtildi

81 İl´de İhtiyaç Sahiplerine 1474 TL Maaş ve Gıda Yardımı Geliyor

VGM, resmi internet sitesinde yaptığı bir son dakika açıklaması ile Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara para ve yardım kolisi desteği vereceğini açıkladı.

Yardım desteği iki şekilde yapılacak

VGM´nin internet sitesinde yer alana açıklamaya göre vatandaşlara her ay 1474 lira nakit destek ve gıda yardımının yapılacağı belirtildi.

Kuru Gıda Desteği

"Vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüzce 81 il merkezinde kuru gıda yardımı verilmektedir." açıklaması ile yer alan destekte aranan şartlar ise şu şekilde:

  • Sosyal güvencesi bulunmayan veya hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar,
  • 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

Kuru gıda yardım paketinin içinde 15 kalem ürün bulunuyor.

3 adet koli tipi bulunan paketler;

1-2 kişilik aileler için A tipi(14 kg) ,

3-4 kişilik aileler için B tipi (21,5 kg),

5 ve üzeri aileler için ise C tipi (28,5 kg) olarak hazırlanıyor.

Nakdi Destek

“Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır. “ şeklinde belirtilen muhtaç aylığını alma şartları ise şu şekilde;

 *Sosyal güvencesi olmaması,

* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,

* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,

* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

Başvuru Formu

Yardımlar için formların eksiksiz ve tam doldurularak bağlı bulunulan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla iletilmesi gereklidir.  Başvuru formlarının linki aşağıdadır:

- Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu

- Muhtaç Aylığı (ENGELLİ) Başvuru Formları için tıklayınız…

- Muhtaç Aylığı (YETİM) Başvuru Formları için tıklayınız…