81 ilde aynı anda zam geçerli olacak! Yeni fiyatları gören şaşkına dönecek

Nisan 2024’te, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) tarifeler üzerinde gerçekleştirdiği güncelleme sonucunda, fiyatlar yüzde 65 oranında artış gösterdi.

81 ilde aynı anda zam geçerli olacak! Yeni fiyatları gören şaşkına dönecek

2024 Nisan’ında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), mobil iletişim hizmetlerinin fiyatlarını güncelleyerek %65 oranında bir artışa gitti. Her yıl düzenli olarak iki kez revize ettiği tarife tablosunu bu kez de güncelleyen BTK, son düzenlemeyle birlikte mobil iletişim için ödenen meblağlarda kayda değer bir yükselişe imza attı. En son yapılan artışla, önceki zamma ek olarak %28’lik bir artış daha eklenmiş oldu, bu da mobil iletişim masraflarının yıl içinde ciddi bir oranda arttığını gösteriyor.

mobil iletişim

MOBİL İLETİŞİMDE ZAM HABERİ GELDİ

Yeni güncellenen tarifeler, hem faturalı hem de faturasız kullanıcıları etkileyecek şekilde tasarlanmıştır. Abonelik sistemi dışında kalan kişiler de, artık mesajlaşma ve çağrı yapma gibi temel mobil hizmetler için güncellenmiş ücretlendirmeye tabi tutulacaklar. Son zamlarla birlikte, mobil iletişim servislerinin fiyatları belirgin bir şekilde yükseldi. Bu durum, tüketicilerin iletişim bütçelerini yeniden değerlendirmelerini gerektirebilir. Operatörler tarafından sunulan mevcut paketler ve promosyonlar da, zamların etkisiyle revize edilecektir.