7’den 70’e geri ödemesiz destek! 12 ay boyunca devam edecek! PTT’den alabilirsiniz

Mayıs ayı ile birlikte bakanlık tarafından yapılan sosyal destek ödemeleri de yatırılmaya başladı. Hak sahipleri ile buluşan ödemeler için detaylar paylaşıldı. İşte sosyal destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

7’den 70’e geri ödemesiz destek! 12 ay boyunca devam edecek! PTT’den alabilirsiniz

Toplumun farklı kesimlerine destek olmak amacıyla yapılan sosyal destek ödemeleri gündemdeki sıcaklığını koruyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan destek ödemeleri Mayıs ayında da hesaplara yatırılmaya başladı. Ödemelerden kimlerin yararlanacağı merak edilirken ne zaman ödeme yapılacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte sosyal destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

DESTEK ÖDEMELERİ YATIRILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Aile Destek Programı adı altında yapılan Mayıs ödemeleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. İlerleyen günlerde bakanlık tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen destek ödemelerinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Ev içerisindeki aylık gelire göre yapılan ödemeler ailelere göre değişiklik gösteriyor. Bu kapsamda yapılan ödeme tutarları şu şekildedir:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak
911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak
1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

MAYIS 2023 SED YARDIMI

Aile Destek Programı kapsamında yapılan bir diğer ödeme ise SED yardımı olarak karşımıza çıkıyor. Mayıs ayı kapsamında ödemeler henüz yatırılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilerleyen günlerde SED ödemeleri hakkında açıklama yapılması bekleniyor.

BAKANLIKTAN ULAŞIM YARDIMI

SED ve Aile Destek Programı ödemelerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kişilere özel farklı yardımlarda yapılmaktadır. Bunun farklı kesimlerine yönelik hayata geçirilen ödemeler kapsamında yapılan bir diğer Ödeme ise ulaşım desteği olarak karşımıza çıkmaktadır. Farklı illerde okuyan dar gelirli öğrencilere 750 TL'ye Varan ulaşım desteği sağlanacağı duyuruldu. Söz konusu ödemeler için vatandaşların ikametgah adreslerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunması gerekiyor.

SOSYAL YARDIMLAR NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ederken ödeme tarihleri de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan ödemeler için açıklamalar Bakanlığın sosyal medya hesabı ya da resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Mayıs ayı ödemeleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında açıklama yapıldığında detayları sizlerle paylaşacağız.