750 TL Bayram Harçlığı Verilecek : Aile Destek Paketi Başvuru Şartları Açıklandı

Aile Destek Paketinde başvuru şartları açıklandı. İlk ödemesi bayramdan önce yapılacak olan destek paketinin ödeme miktarı ve başvuru şartları haberimizde..

750 TL Bayram Harçlığı Verilecek : Aile Destek Paketi Başvuru Şartları Açıklandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamasında Aile Destek Paketi başvuru şartlarını açıkladı. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurmuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün kabine toplantısı  sonrasında yaptığı açıklamada Aile Destek Paketinin detaylarını aktardı. Erdoğan açıklamasında ihtiyaç sahiplerina para yardımı yapılacağını söyledi.


Başvuru Şartları Açıklandı

Jülide Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamasında Aile Destek Paketi başvuru şartlarını kamuoyuna açıkladı. Söz konusu ödemelerin 1 sene boyunca vatandaşlara verileceğini söyleyen Sarıeroğlu, "Bir sene boyunca düzenli olarak vatandaşlarımıza her ay verilecek bir yardım paketi açıklandı. Aile Desteği Programı dedik. Kamu işçileri ve memurlar faydalanamıyor. Haziran ayının üçüncü haftasından itibaren sosyal yardım kuruluşları ve e-devlet üzerinden başvuru alınacak. Gelir testi tekrardan yapılmayacak. Sosyal yardımlardan faydalananlar yararlanıyor. 300 TL ile 750 TL arasında rakam." dedi.

Sarıeroğlu açıklamasını, "Biz 2022 bütçemizde 104 milyar liralık pay ayırdık sosyal yardımlarla alakalı. Son açıklanan paket halen yardım alanlara ek destek. 300 TL ila 750 TL arasında. Yeni de sosyal yardım almayıp ihtiyaç duyan, nakdi yardıma ihtiyaç duyan herkes başvurabilir. Yeni başvurularda ise gelir testi ile alacağı rakam belirlenmiş olacak." şeklinde sonlandırdı.

Kimlere Verilecek
Açıklamaya bakılacak olursak işçi ve memurlara verilmeyecek. yardımı alabilecek. Başvuruları önümüzdeki hafta başlayacak olan yardımı dar gelirli olanlar alacak. Başvuru yapanlara gelir testi uygulanacak olupgelir testi sonucu ihtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere 300 lira ile 750 lira arasında para verilecek.