74 Şehirdeki Sinema Salonları İçin Yeni Adım Geldi

Sinema salonlarına destek ödemesi için açıklama geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 74 şehirdeki sinema salonlarına ödeme yapılacağını söyledi.

74 Şehirdeki Sinema Salonları İçin Yeni Adım Geldi

Sinema salonlarına destek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakanlık yaptığı açıklamada , pandemi nedeniyle kapalı olan ve zarara uğrayan sinema sektörüne destek verileceği bildirilirken, 74 şehirde bulunan toplamda 159 sinema salonuna 15,9 milyon liralık destek ödemesi yapılacağına yer verildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandeminin esnaflar üzerindeki etkilerini azaltmak, işyerleri zarar gören esnaf ile sanatkarların mağduriyetini gidermek için yardım yapılacağını söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamasında, "Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle kısıtlanan, faaliyetleri kısıtlanan, 2019 cirosu 3 milyon ve altı olan işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 50 azalan işletmelere 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak koşuluyla destek ödemesi yapacağız"  dedi.

Destek en az 2 bin TL en fazla 40 bin TL olarak sınırlandırılacak.