700 Bin Kişiye 1305 TL Maaş ve Emeklilik Müjdesi

700 bin vatandaşı yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada evde bakım aylığı alanlara emeklilik yolu açılacağı bildirildi.

700 Bin Kişiye 1305 TL Maaş ve Emeklilik Müjdesi

700 bin kişiye 1305 TL maaş ve emeklilik hakkı.

Aynı evde yaşamakta olan ve bakıma muhtaç yakınına bakan vatandaşların düşük primle emekli olmaları için yeni düzenleme geliyor. 

RESMİ VASİ OLMA ŞARTI

Aynı çatı altında yaşayan hasta ve yaşlı yakınına bakan vatandaşlara devlet tarafından maaş veriliyor. Bu maaşı alabilmek için vatandaşların yakın akraba veya resmi vasi olması gerekmektedir. 

Bakıma muhtaç olan , ağır engelli raporı olan tüm vatandaşlara bakan yakınları, devletten para almak için başvuru yapabiliyor. Her ay ödenen 1305 TL 'lik ödeme imkanına bir düzenleme daha ekleniyor. 

RAPOR ŞARTI VAR

Maaş desteğinden faydalanmak isteyen engelli yakınlarının , akrabası ve yasal vasisi olması gerekmektedir. Tam teşekküllü bir hastaneden alınacak rapor ile başvuru yapılacak. raporun altında ağır engelli ibaresinin yazması gerekmektedir. 

847 TL ŞARTI

Bu maaştan faydalanacakların hane içinde gelirinin 847 TL 'yi geçmemesi gerekmektedir. Daha önce başvuran , geliri arttığı için maaşı kesilen ancak maaşı yeniden düşen vatandaşlar da bu destekten faydalanabilecek. 

Başvurular İl-ilçe Aile ve Sosyal Politikalar Başkanlığına yapılacak. 

EMEKLİLİK HAKKI GELİYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre 700 bin kişiye düşük primle emekli olma imkanı da sağlanacak.

TÜM GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN