700 Bin İşçiye Zam için Görüşmeler Başlıyor

Türk-İş, Hak-İş, kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2021-2022'de yapılacak zammın öncesinde ortak talepleri belirledi. Konfederasyonların sosyal haklar ve mali hakları içeren talepleri kısa süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunmasıyla milyonları ilgilendiren görüşmeler başlayacak.

700 Bin İşçiye Zam için Görüşmeler Başlıyor

Bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, demiryolları, karayolları, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santrallerinin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binin üzerinde işçi ve ailelerini doğrudan ilgilendiren İş sözleşmeleri protokolü öncesi sendikalar hazırlıklarını tamamladı.

Bir önceki sözleşme döneminde 200 bin civarında kişiyi kapsayan görüşmeler, bu dönemde taşerondan kadroya geçenlerin de sözleşmelere dahil olmasıyla 700 binden fazla işçiyi doğrudan ilgilendirecek. Sözleşme kapsamındaki işçi sayısının artmasının ardından, kamuda yakın sayıda üyeyi temsil etmeleri vesilesiyle Türk İş ve Hak İş bu dönem birlikte hareket ettiler. Kurulan komisyonlar ortak talepler hazırladı.  

Talepler arasında sağlık kurumlarındaki işçilere ek ödeme, taşerondan kadroya geçen işçilere tayin ve becayiş hakkı verilmesi, bu işçilere zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması da talepler arasında.