7 Bin 785 TL Kırmızı Çizgimizdir Diyen TÜRK-İŞ’ten Asgari Ücret İçin Flaş Hamle

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret için yarın asgari ücret komisyonu toplanacakken TÜRK-İŞ’ten flaş bir hamle geldi.

7 Bin 785 TL Kırmızı Çizgimizdir Diyen TÜRK-İŞ’ten Asgari Ücret İçin Flaş Hamle

Geçtiğimiz günlerde TÜRK-İŞ tarafından yapılan bir açıklamada asgari ücret için 7 bin 785 lira kırmızı çizgimizdir diyerek tepki çeken TÜRK-İŞ’ten flaş bir hamle geldi. Gelen son dakika bilgisine göre TÜRK-İŞ- Başkanlar Kurulu asgari ücret toplantısından önce toplanacak.

Asgari Ücret Toplantısı

Yarın gerçekleştirilecek asgari ücret komisyonu toplantısı öncesi flaş bir gelişme yaşandı. TÜRK-İŞ, bu toplantıdan saatler önce Başkanlar Kurulu’nu toplayacak. Konfederasyona bağlı 34 üye sendikanın yöneticilerinin katılacağı toplantıda sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırılacak.

Yarın yapılacak toplantıda Açlık ve Yoksulluk Araştırmasında ortaya çıkan veriler, gıda enflasyon oranı ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükü gündeme getirilecek.

Bu yıl komisyonda işçi heyetinin başkanlığını TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yürütecek. Heyette şu isimlerde yer alacak; Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ve Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /