68 Yıllık Firma Konkordato Talep Etti (Konkordato Ne Demek?)

Bir şirket daha konkordato talep etti. 68 yıldır turizm sektöründe faaliyet göstermekte olan Alkoçlar Konkordato talep etti. Peki konkordato nedir? Konkordato talep etmek ne demek?

68 Yıllık Firma Konkordato Talep Etti (Konkordato Ne Demek?)

1950 'li yıllarda turizm sektöründe faaliyet göstermekte olan Alkoçlar, son dönemlerde yaşanan ekonomik dalgalanma nedeniyle konkordato talep etti. Alkoçlar konkordato için dava dilekçesini yazdı ve şirketin icra takipleri baskısı ile faaliyetlerini sürdürememe tehlikesi yaşadığına yer verildi ve yaşanan nakit darboğazın ise geçici olduğu vurgulandı.

Hürriyet' Gazetesi 'nden Dinçer Gökçe 'nin bugün kaleme aldığı haberine göre 1400 yatak kapasitesi olan ve 68 yıldan bu yana turizm sektöründe faaliyet göstermekte olan Kemer, Bodrum ve Alaçatı 'daki 3 otelin işletmeciliğini yapan ve yüzde 100 'ünün Ender Alkoçlar'a ait olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm A.Ş, İstanbul Ticaret Mahkemesi 'nde geçen hafta açtığı dava ile konkordato talep etti.

2015 VE SONRASI

2015 yılından sonra ekonomi sektöründe yaşanan olumsuz olayların Türkiye 'nin turizmini de olumsuz şekilde etkilediğinin belirtildiği dava dilekçesinde, Alkoçlar 'ın da süreçten etkilendiğine ve konkordato talebinin bu nedenle istendiğine yer verildi. Dava dilekçesine göre, hak edişlere karşın tahsilatların uzun vadeli çeklerle gerçekleştirildiği, bu durumun da mali dengeyi sarstığına da yer verildi.

BORÇLAR İÇİN ERTELEME TALEBİ

Söz konusu dava dilekçesinde, turizm sektörünün gelecek yıl ve sonrası için olumlu bir tablo çizdiği kaydedilerek kurlardaki artışın da şirketin faaliyetlerine olumlu katkı yapmasının beklendiği kaydedildi.

Dilekçede ayrıca, "Şirket, vadesi gelen borçları ödeyememe ve icra takipleri baskısıyla faaliyetlerini sürdürememe tahliyesi ile karşı karşıyadır" denilerek, 64.8 milyon liralık borcun ödenmesi için süre talebinde bulunuldu. Dava dilekçesinde şirket borçlarının ödemesi için 9 ay erteleme istendi. Dilekçede, ödeme takviminin de 3 eşit taksit halinde 3 yıl içinde olması teklifinde bulunuldu.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, bir firmanın borçlarını ödemede zorlanmasıyla birlikte alacakları için yapılan iflas anlaşması demektedir. İflas ettiğini açıklayan ve konkordato talep eden firmadan geriye kalan batık borçların temizlenmesi amacıyla ilgili kuruma  bir konkordato komiseri atanır. Atanan konkordato komiseri, kurum içerisinde mali toparlanmayı koordine ederek ödemelerin gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır. Konkordato sisteminin asıl amacı, finansal yapısında bozulma yaşanan iyi niyetli işletmelerin korunmasıdır.

ŞİRKET İFLAS EDERSE NE OLUR?