5380 TL Corona Nakdi Desteği

Corona virüs sonrası sosyal yardımlar ve destekler devreye sokuldu. Devlet tarafından vatandaşlara verilecek sosyal desteklerle vatandaşlara ödemeler yapılacak.

5380 TL Corona Nakdi Desteği

Corona virüs sonrası devlet destekleri.

COVID 19 pandemisi sonrası devlet harekete geçti ve 100 milyar TL 'lik bir program hazırladı. Hazırlanan programın dışında işyerlerine,  ihtiyaç sahiplerine de destekler verilecek. 

SGK ödemeleri , maaş ödemeleri , sosyal destekler, kredi borçları, icralar hakkında art arda kararlar alan hükümet,  corona virüs nedeniyle oluşan durumda vatandaşlara destek olmak için 5 bin 380 TL 'ye kadar ödemeler yapacak. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARI DEĞİŞECEK

Yapılan son dakika açıklamasında, olağanüstü durumlarda devreye sokulan kısa çalışma ödeneğinin şartlarında değişiklik yapılacağı bildirildi. Salgından etkilenen birçok sektör, üretime ara verdi. Fabrikalar, mağazalar, tesisler ve daha birçok yer corona virüsü nedeniyle kepenk kapattı. 

ŞART DEĞİŞECEK

Şimdi yürürlükte olan kısa çalışma ödeneğinde , kısa çalışmaya başlanan tarihten önceki son 120 günde çalışmış ve son 3 yıl içinde en az 600 gün sigortasının yatırılmış olması şartı var. Edinilen bilgilere göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu şartta değişiklik yapmak için harekete geçti,

Henüz değişikliğin nasıl yapılacağı bildirilmezken , kararın kısa sürede açıklanması bekleniyor.

MAAŞA GÖRE HESAPLAMA

Kısa çalışa ödenei, haftalık çalışma süresinin en az üçte bir oranında azaltılmasısı ya da en az 4 hafta dondurulması hallerinde yürürlüğe konuluyor. 

Kısa çalışma ödeneğinin uygulandığı süreçte 12 aylık prime esas kazancı baz alınıyor ve buna göre kısa çalışma ödeneği devlet tarafından veriliyor.  Yapılan hesaplamada, çalışanın brüt maaşının yüzde 60 'lık kısmı maaş olarak devlet tarafından karşılanıyor. 

Kısa çalışma ödeneği  asgari ücretin brüt miktarınının 1,5 katını aşamaz. 

Hesaplama yapıldığında asgari ücretle çalışan vatandaşlara 1752 TL , 4 bin TL maaş alana ise 2 bin 381 TL 'lik ödeme yapılır. 8 bin TL ödeme alanlara ise 4 bin 380 TL 'ye kadar ödeme yapılacak. 

DAR GELİRLİYE 1000 TL

2 milyon haneye ise corona nedeniyle bin TL 'lik ödeme yapılacak. İhtiyaç sahiplerine yapılacak ödeme de , mevcut sosyal yardım alanlara yapılacak. 

ANKET

1000 TL 'lik corona yardımı herkese mi verilmeli yoksa sadece sosyal yardım alanlara mı verilmeli? Ankete katılmak için TIKLAYIN

BİLDİRİMLE YARDIMLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN